Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnen kom inn i teltet

 

Isbjørnen kom inn i teltet

Padleren som ble skadd av en bjørn på Nordaustlandet ble dratt 40 meter bortover stranda av isbjørnen før bjørnen ble skutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2010 kl 15:41

– Bjørnen tok seg inn i teltet til padlerne, tok tak i en av dem og dro ham anslagsvis 40 meter bortover stranda. Kameraten skøyt og drepte bjørnen, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

De to padlerne er menn i 20-årene fra Norge. De var i ferd med å padle rundt Svalbard da de ble angrepet av en isbjørn på Ekstremhuken på Nordaustlandet.

– Alt tyder så langt på at mannen som skøyt bjørnen handlet riktig i situasjonen, og han må få status som en helt, sier Andreassen.

LES OGSÅ: Isbjørnen er skutt

Ved bevissthet

Den skadde mannen var ved bevissthet da han ble hentet av Sysselmannens Super Puma-helikopter, og skal ikke være livstruene skadd.

Helikopteret med de to padlerne er på vei tilbake til Longyearbyen, og den skadde padleren vil bli undersøkt på Longyearbyen sykehus.

Etterforsker saken

To sysselmannsbetjenter er igjen på ulykkesstedet for å etterforske ulykken. Det er usikkert når mannen som skøyt bjørnen vil bli avhørt.

– Vi stresser ikke med det. Nå skal vi ta en prat med ham og ta vare på ham, sier Andreassen.

Det var klokken 12.07 i ettermiddag at Sysselmannen fikk inn melding om at to padlere var angrepet av isbjørn på nordsiden av Nordaustlandet, nord for Spitsbergen.

Sysselmannens Super Puma-helikopter landet på stedet like etter klokka 14.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!