Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn ved Hotellneset

Isbjørnen på vei utover isen mot Bjørndalen, hvor den forsvant for senere å dukke opp i Colesbukta. FOTO: Mari Tefre

Isbjørn ved Hotellneset

En isbjørn dukket opp ved Hotellneset rundt midnatt fredag. Til stor forlystelse for de mange skuelystne som hadde fanget opp at det befant seg en bamse i nærområdet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2009 kl 16:44

Ifølge vakthavende sysselmannsførstebetjent Trond Aagesen ble bjørnen først oppdaget av hyttefolk på Revneset sent fredag kveld.

– Det var en stor hannbjørn, og femten minutter etter at den ble sett med kurs over fjorden dukket den opp ved Hotellneset, sier Aagesen.

Mange ville se

Bjørnen var aldri i land men holdt seg 200-500 meter ute på isen og gikk langs land i retning Bjørndalen, hvor den forsvant i baksen.

Aagesen forteller at det var mange som hadde fanget opp bjørnesignalet, blant annet en hel busslast med turister. Om bussen skulle ut til Bjørndalen uansett, eller om det var jungeltelegrafen som hadde varslet er han ikke sikker på.

Lørdag ble bjørnen observert i Colesbukta.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!