Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn skutt på Hopen

Per Andreassen (t.v.) og Anders Lindseth hos Sysselmannen i ferd med å flå isbjørnen som ble skutt på Hopen i natt. FOTO: Birger Amundsen

Isbjørn skutt på Hopen

En av mannskapet på Hopen ble i natt angrepet av en isbjørn under en fottur og skjøt bjørnen i selvforsvar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2009 kl 14:59

– Sysselmannen fikk oppringing fra mannen like etter at han hadde skutt bjørnen. Han hadde først skutt flere signalskudd og varselskudd med geværet, uten at det stoppet bjørnen. Til slutt felte han den på 15 meters hold, sier Per Andreassen, vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen.

Gikk alene

Mannen gikk alene og hadde med seg en hund på turen nord for stasjonen, da bjørnen dukket opp. Etter å ha avlivet den ringte han Sysselmannen via sin medbrakte iridium-satellitt-telefon og varslet om det som hadde skjedd.

– Da sa han plutselig: Nå må jeg avslutte for nå kommer det en bjørn til. Siden fikk vi ikke kontakt med ham. Dermed endret situasjonen seg til å bli en redningsutrykning, sier Andreassen.

Utrykking

Sysselmannen rykket ut med Super Puma-helikopteret i natt, og fant den skutte bjørnen på fjellet nord for stasjonen. Like etterpå fant de også mannen, som hadde tatt seg inn på en hytte i området. Årsaken til at de ikke fikk kontakt var at iridium-telefonen var gått tom for strøm.

Gammel hannbjørn

Bjørnen er bragt inn til Longyearbyen og flådd av mannskap fra Sysselmannen nå i formiddag. Det viste seg å være en svært mager hannbjørn på litt over 200 kilo.

Det er lav vekt for en voksen hannbjørn. Tennene var svært nedslitt og i dårlig forfatning.

En slik nøvergefelling blir rutinemessig etterforsket av Sysselmannen, og mannen som skjøt er alt avhørt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!