Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn rundt Longyearbyen

Isbjørn er observert flere steder i området rundt Longyearbyen i helgen. FOTO: Birger Amundsen

Isbjørn rundt Longyearbyen

Isbjørn har de siste dagene dukket opp i området rundt Longyearbyen, forteller vakthavende sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2009 kl 09:36

– Det har vært litt bjørnetrafikk i helgen. Fredag passerte en bamse Bjørndalen og Vestpynten. En dukket opp på Revneset lørdag, og på trappa på Diabashytta senere på dagen, forteller Braaten.

Omdirigert

Braaten forteller videre at lørdag ble en bjørn oppdaget i utløpet av Helevtiadalen på vei mot Longyearbyen, men at den ble omdirigert.

Det er også bjørn på Tempelfjorden. Trafikken av turfolk i terrenget er i ferd med å ta seg opp, selv om snøvær og vanskelig lysforhold gjorde at mange valgte å holde seg i ro i Longyearbyen.

Soldag uten sol

I dag var det for øvrig soldag i Longyearbyen, uten at solstrålene maktet å trenge gjennom skylaget.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!