Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn ødela telt

Kart over Agardhbukta, hvor turfølget fikk besøk av isbjørn. FOTO: Norsk Polarinstitutt

Isbjørn ødela telt

Turfølge måtte holde isbjørnvakt resten av natta.

Tekst:

Publisert:

Det var mandag kveld at en organisert gruppe med skiturister meldte fra til Sysselmannen om hendelsen. En isbjørn hadde tatt seg inn i teltleiren deres i Agardhbukta og gjort skade på to telt.

Ifølge Sysselmannen var ingen av følget på sju turister og én guide til stede da hendelsen fant sted. De åtte ble oppfordret til å flytte leirplass til et tryggere sted og holde isbjørnvakt hele døgnet.

Gruppen, som besto av sju deltakere og en guide, ble bedt om å flytte seg til et tryggere område og holde isbjørnvakt hele døgnet, noe som ble fulgt opp.

– Representanten for turoperatøren opplyste til Sysselmannen at gruppen hadde problemer med et våpen. Våpenet skal nå fungere igjen, og gruppen fortsetter turen på egenhånd, melder Sysselmannen på sine sider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!