Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn i byen

Isbjørnen befant seg en stund i Hiorthhamn på vei mot Revneset. Nå holder den til ute på Adventfjorden. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Isbjørn i byen

Isbjørnen som kom til Longyearbyen lørdag holder nå til ute på isen på Adventfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2011 kl 12:22

Klokken halv ti i dag morges fikk Sysselmannen melding om en isbjørn som oppholdt seg ved byhundegården rett utenfor Longyearbyen. Isbjørnen skal ha funnet seg noe selkjøtt å spise på. 

Følger med

Bjørnen ble først jaget ut av byen. Først var den på vei inn Mälardalen øst for Hiorthfjellet, men skiftet retning. En stund gikk den på vei mot Revneset før den gikk ut på Adventfjorden. Deretter gikk bjørnen på nytt innover Adventfjorden igjen. To mann på skutere fulgte bjørnen.

- Vi passer på at den ikke kommer inn til byen. Bjørnen har snudd, men det kan endre seg igjen, så vi følger med den, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Vær obs

Siste oppdatering rett før klokken 16 lørdag ettermiddag er at isbjørnen fremdeles er ute på isen på Adventfjorden. Sysselmannen oppfordrer folk til å være observante og melde fra hvis de ser at bjørnen nærmer seg bebyggelse. 

– Bjørnen er på trygg avstand til folk. Vi har ikke konstant vakthold, men vi følger med vi også, sier kommunikasjonrådgiver Liv Ødegaard hos Sysselmannen. 

Hytteeiere i Hiorthham har fått beskjed om at det er en isbjørn i området. 

Avbrøt øvelse

Da Sysselmannen fikk melding i dag morges ble mannskaper med helikopter, bil og snøskuter satt inn for å presse bjørnen bort fra byen.De var allerede i aktivitet i forbindelse med en skredøvelse, og ble raskt omdirigert. I mellomtiden ble øvelsen satt på en pause.

- Mannskapene presset isbjørnen ut av byen. Det gikk fort, siden vi hadde folk i beredskap, sier Liv Ødegaard.

 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!