Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn i Adventdalen

Sysselmannen sende natt til fredag ut helikopter for å finne ut hvilken vei isbjørnen hadde tatt veien. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Isbjørn i Adventdalen

Natt til fredag søkte Sysselmannen etter isbjørn ved Longyearbyen. De fant ferske spor med retning innover Adventdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2015 kl 13:18

– Bjørnen har ruslet innover i retning mot Gruve 7. Om den fortsetter inn Adventdalen, slik det ser ut til, kommer vi til å avslutte søket. Vi kommer til å kjøre patrulje på morgenen for å sjekke at alt er i orden, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten litt over klokken 3 natt til fredag.

Klokken 22.30 torsdag fikk Sysselmannen melding om bjørnespor ved Hiorthhamn. Et skuterfølge dro torsdag på tur til Revneset. Da de kom tilbake mot byen, hadde en bjørn gått i sporet deres. Sporene tydet på at bjørnen kunne være på vei inn mot Adventdalen eller hundegårdene.

Sysselmannen søkte først etter bjørnen med bil ved Endalen og den gamle flyplassen. Så sendte de skuterpatrulje.

– Skuterpatruljen fant spor, men det var vanskelige forhold med mye vann i dalen, tette regnbyger og hagl. Det gjorde det vanskelig å
følge dem, sier Olsen.
Sporene på Hiorthhamnsiden gikk så nært sjøen at det ikke var forsvarlig å følge dem med skuter.

Derfor sendte Sysselmannen i 1.30-tiden helikopter for å følge sporene. Litt over klokken 3 kunne de konstatere at bjørnen hadde satt kurs innover Adventdalen.

I 8-tiden fredag morgen gjorde Sysselmannen enda et søk for å sikre seg om at bjørnen ikke hadde kommet tilbake.

– Vi kjørte en ny tur innover dalen, og gikk litt rundt i terrenget, men så ikke tegn til at bjørnen hadde tatt veien tilbake. Med det som skjedde sist i minne har vi også søkt i området rundt Vei 238, men ikke sett noe spor av bjørn der heller, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!