Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn i Adventdalen

En isbjørn ble lørdag ettermiddag observert ytterst i Adventdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding fra noen som var ute på hundesledetur om at en isbjørn befant seg ytterst i Adventdalen mellom hundegården og Mälardalen, i 12-13-tiden lørdag ettermiddag. Vakthavende Inge Meløy fulgte isbjørnen innover i dalen i et par timer med skuter, forteller sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
- Det var en rolig, stor og kraftig bjørn, som virket tilfreds og i godt hold. Den ruslet innover og la seg noen ganger ned og rullet seg i snøen, sier Tombre.

Tid for isbjørn
Da isbjørnen la seg i fjellsiden på andre siden av dalen i nærheten av den gamle nordlysstasjonen avsluttet Meløy forfølgelsen.
- Den var på riktig vei, og så lenge det var mye skutertrafikk i området var det ingen vits å prøve å jage den. Den virket ikke særlig stresset, sier Tombre.
Han vet ikke hvor bjørnen var kommet fra, men har fått meldinger som tyder på at den kan ha kommet fra Revneset og Hiorthhamn.
- Det begynner å bli tida for bjørnebesøk, så man får være litt observante utover, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!