Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn i Adventdalen

En isbjørn ble lørdag ettermiddag observert ytterst i Adventdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding fra noen som var ute på hundesledetur om at en isbjørn befant seg ytterst i Adventdalen mellom hundegården og Mälardalen, i 12-13-tiden lørdag ettermiddag. Vakthavende Inge Meløy fulgte isbjørnen innover i dalen i et par timer med skuter, forteller sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
- Det var en rolig, stor og kraftig bjørn, som virket tilfreds og i godt hold. Den ruslet innover og la seg noen ganger ned og rullet seg i snøen, sier Tombre.

Tid for isbjørn
Da isbjørnen la seg i fjellsiden på andre siden av dalen i nærheten av den gamle nordlysstasjonen avsluttet Meløy forfølgelsen.
- Den var på riktig vei, og så lenge det var mye skutertrafikk i området var det ingen vits å prøve å jage den. Den virket ikke særlig stresset, sier Tombre.
Han vet ikke hvor bjørnen var kommet fra, men har fått meldinger som tyder på at den kan ha kommet fra Revneset og Hiorthhamn.
- Det begynner å bli tida for bjørnebesøk, så man får være litt observante utover, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!