Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn avlivet lørdag

Irene Sætermoen, Eigil Movik og Christian Svarstad fra Sysselmannen undersøker den 116 kilo tunge hann-bjørnen. FOTO: Ole Magnus Rapp

Isbjørn avlivet lørdag

Sysselmannen foretok den endelige avlivningen av en 150 kilo tung hannbjørn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2016 kl 12:26

Sysselmannen rykket lørdag i 14-tiden ut til ei melding om at en isbjørn var skutt i selvforsvar ved Verlegenhuken, helt nord på Spitsbergen. Et finsk turfølge på fire menn ble oppsøkt av bjørn. De skremte den først bort med signalskudd og rifleskudd i lufta. Men i følge finnenes forklaring kom bjørnen igjen. Den overrasket turfølget på et uoversiktlig sted, slik at de ikke hadde annet valg enn å skyte for å drepe. Ifølge sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad ble bjørnen skutt på om lag 35 meters avstand.

Men bjørnen ble ikke drept av skuddet fra turfølget. Sysselmannen rykket ut med helikopter. Etter en times flygning til Verlegenhuken begynte man å søke etter hannbjørnen. Det viste seg at den hadde krøpet inn i en isformasjon, nesten som ei isgrotte i området. Sysselmannen foretok den endelige avlivningen av bjørnen.

– Det er opprettet sak på forholdet. Bjørnen er fraktet til Longyearbyen og skal obduseres, sier Svarstad.

Finnene fortsatte turen etter møtet med isbjørnen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!