Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørn avlivet lørdag

Irene Sætermoen, Eigil Movik og Christian Svarstad fra Sysselmannen undersøker den 116 kilo tunge hann-bjørnen. FOTO: Ole Magnus Rapp

Isbjørn avlivet lørdag

Sysselmannen foretok den endelige avlivningen av en 150 kilo tung hannbjørn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2016 kl 12:26

Sysselmannen rykket lørdag i 14-tiden ut til ei melding om at en isbjørn var skutt i selvforsvar ved Verlegenhuken, helt nord på Spitsbergen. Et finsk turfølge på fire menn ble oppsøkt av bjørn. De skremte den først bort med signalskudd og rifleskudd i lufta. Men i følge finnenes forklaring kom bjørnen igjen. Den overrasket turfølget på et uoversiktlig sted, slik at de ikke hadde annet valg enn å skyte for å drepe. Ifølge sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad ble bjørnen skutt på om lag 35 meters avstand.

Men bjørnen ble ikke drept av skuddet fra turfølget. Sysselmannen rykket ut med helikopter. Etter en times flygning til Verlegenhuken begynte man å søke etter hannbjørnen. Det viste seg at den hadde krøpet inn i en isformasjon, nesten som ei isgrotte i området. Sysselmannen foretok den endelige avlivningen av bjørnen.

– Det er opprettet sak på forholdet. Bjørnen er fraktet til Longyearbyen og skal obduseres, sier Svarstad.

Finnene fortsatte turen etter møtet med isbjørnen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!