Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ironisk og elegant Robin Hood

 

Ironisk og elegant Robin Hood

Elevene på ungdomstrinnet ved Longyearbyen skole viste fram resultatet av årets prosjektuke, noe som fikk både barn og voksne til å le.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– En mann må godta sin skjebne, svarte Robin Hood da hans store forelskelse Lady Marian spurte om han ville gifte seg med henne. De voksne i salen spruta ut i latter, og historien om Robin Hood endte godt også på Longyearbyen skole.

Feminin utsending
En svært feminin Kjeleflikket Wat (Simen Henriksen) svinsa rundt i skogen på vegne av sheriffen, på leting etter Robin Hood (Daniel Mæland).
– Jeg er en mann som ikke går av veien for noe som helst, sa han før jakten på Robin Hood begynte.

Wat måtte gi fra seg veska si som pant for øl han kjøpte på kroa, men hatten fikk han beholde.
Robin Hood og hans menn navigerte elegant gjennom skog, konversasjoner, feller og skytterkonkurranse, og hadde humor som passet både for voksne og barn i salen.
Alle på og utenfor scenen bidro til en svært hyggelig kveld og fikk stående applaus.

Godt å være ferdig
Etter forestillingen stimler alle skuespillerne inn på et omkledningsrom. Kostymer blir byttet ut med moderne klær og kommentarer og lettelse fyker rundt i rommet.
– Det gikk bra, sier Daniel etter å ha tatt av seg kostymet og rollen som Robin Hood. Han forteller at de som ønsket å være med i dramagruppa måtte gjennom en audition før det ble klart hvem som fikk de ulike rollene.
– I begynnelsen var det vanskelig å være Robin Hood, men da jeg lærte meg teksten ble det lettere, rollen bare kom, forteller han.
– Si at strømpebukser er ekle å gå i, sier en gutt lenger bak i lokalet.
– Det er godt å være ferdig! sier Daniel og forsvinner ut.
Simen Henriksen har tatt av seg den rosa hatten og de feminine faktene.
– Det var André som mente at vi måtte ha noen morsomme personer i stykket, så han skapte den feminine Kjeleflikket Walt, sier Simen.
Han syns ikke det var pinlig å spille feminin, selv om han får noen spøkefulle kommentarer på det.
– Det var egentlig bare artig, men jeg grua meg litt til sangen min, forteller han.

Laget alt selv
Forestillingen Robin Hood er resultatet av en prosjektuke der ungdommene har stått for alle ledd i produksjonen. Media, drama, tekstil og kulisser.
– Elevene fikk først velge hvilken gruppe de ville være med på, og hver gruppe hadde en lærer hver som var ansvarlig, sier prosjektansvarlig André B. Baltzersen. Prosjektukene går i toårs sykluser, og det er ulike stykker som blir satt opp hver gang.
– Før selve prosjektuka hadde vi tre-fire timer med øving til stykket, men det var forrige onsdag vi startet for fullt med øving, så det har vært intensivt sier han.
Ungdommene selv synes det har vært gøy med en litt annerledes uke.
– Det er mye bedre med prosjektuke enn vanlig skole, sier Daniel.

Fornøyde lærere
­ Alle som står her har fortjent ei rose, men i dag var det ikke nok roser på Svalbard. Derfor gikk jeg til polet og spurte etter alkoholfri champagne, men det hadde de ikke. Nå kan dere hente hvert deres glass champagne på bordet der borte, sier rektor ved Longyearbyen skole, Terje Leren, spøkefullt.
Etter at elevene hadde drukket opp campagne(brusen) (red. anm.) og skifta lynraskt fra strømpebukser til stillongs, var det Baltzersen sin tur til å rose ungdommene.
– Gratulerer med fantastisk forestilling, gi hverandre en applaus! Jeg satt bak der og holdt på å le meg i hjel, sa han, og ungdommene strålte videre og klappet helt til de fikk vite at rommet skulle brukes til undervisning dagen etter, så alt utstyr måtte ryddes vekk og rigges ned.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!