Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ironisk og elegant Robin Hood

 

Ironisk og elegant Robin Hood

Elevene på ungdomstrinnet ved Longyearbyen skole viste fram resultatet av årets prosjektuke, noe som fikk både barn og voksne til å le.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– En mann må godta sin skjebne, svarte Robin Hood da hans store forelskelse Lady Marian spurte om han ville gifte seg med henne. De voksne i salen spruta ut i latter, og historien om Robin Hood endte godt også på Longyearbyen skole.

Feminin utsending
En svært feminin Kjeleflikket Wat (Simen Henriksen) svinsa rundt i skogen på vegne av sheriffen, på leting etter Robin Hood (Daniel Mæland).
– Jeg er en mann som ikke går av veien for noe som helst, sa han før jakten på Robin Hood begynte.

Wat måtte gi fra seg veska si som pant for øl han kjøpte på kroa, men hatten fikk han beholde.
Robin Hood og hans menn navigerte elegant gjennom skog, konversasjoner, feller og skytterkonkurranse, og hadde humor som passet både for voksne og barn i salen.
Alle på og utenfor scenen bidro til en svært hyggelig kveld og fikk stående applaus.

Godt å være ferdig
Etter forestillingen stimler alle skuespillerne inn på et omkledningsrom. Kostymer blir byttet ut med moderne klær og kommentarer og lettelse fyker rundt i rommet.
– Det gikk bra, sier Daniel etter å ha tatt av seg kostymet og rollen som Robin Hood. Han forteller at de som ønsket å være med i dramagruppa måtte gjennom en audition før det ble klart hvem som fikk de ulike rollene.
– I begynnelsen var det vanskelig å være Robin Hood, men da jeg lærte meg teksten ble det lettere, rollen bare kom, forteller han.
– Si at strømpebukser er ekle å gå i, sier en gutt lenger bak i lokalet.
– Det er godt å være ferdig! sier Daniel og forsvinner ut.
Simen Henriksen har tatt av seg den rosa hatten og de feminine faktene.
– Det var André som mente at vi måtte ha noen morsomme personer i stykket, så han skapte den feminine Kjeleflikket Walt, sier Simen.
Han syns ikke det var pinlig å spille feminin, selv om han får noen spøkefulle kommentarer på det.
– Det var egentlig bare artig, men jeg grua meg litt til sangen min, forteller han.

Laget alt selv
Forestillingen Robin Hood er resultatet av en prosjektuke der ungdommene har stått for alle ledd i produksjonen. Media, drama, tekstil og kulisser.
– Elevene fikk først velge hvilken gruppe de ville være med på, og hver gruppe hadde en lærer hver som var ansvarlig, sier prosjektansvarlig André B. Baltzersen. Prosjektukene går i toårs sykluser, og det er ulike stykker som blir satt opp hver gang.
– Før selve prosjektuka hadde vi tre-fire timer med øving til stykket, men det var forrige onsdag vi startet for fullt med øving, så det har vært intensivt sier han.
Ungdommene selv synes det har vært gøy med en litt annerledes uke.
– Det er mye bedre med prosjektuke enn vanlig skole, sier Daniel.

Fornøyde lærere
­ Alle som står her har fortjent ei rose, men i dag var det ikke nok roser på Svalbard. Derfor gikk jeg til polet og spurte etter alkoholfri champagne, men det hadde de ikke. Nå kan dere hente hvert deres glass champagne på bordet der borte, sier rektor ved Longyearbyen skole, Terje Leren, spøkefullt.
Etter at elevene hadde drukket opp campagne(brusen) (red. anm.) og skifta lynraskt fra strømpebukser til stillongs, var det Baltzersen sin tur til å rose ungdommene.
– Gratulerer med fantastisk forestilling, gi hverandre en applaus! Jeg satt bak der og holdt på å le meg i hjel, sa han, og ungdommene strålte videre og klappet helt til de fikk vite at rommet skulle brukes til undervisning dagen etter, så alt utstyr måtte ryddes vekk og rigges ned.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!