Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inviterer til varmt boblebad under polarhimmelen

Hotellsjef Anne Margrethe Tveit tror to store boblebad utendørs vil bli et populært tilbud til Polarhotellets gjester den kommende vintersesongen. FOTO: Christopher Engås

Inviterer til varmt boblebad under polarhimmelen

I dag åpner Spitsbergen travel sitt totalrenoverte hotell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2016 kl 16:06

De siste månedene har Radisson Blu Polar Hotell (Polarhotellet) gjennomgått en skikkelig oppussing. I dag kan hotellsjef Anne Margrethe Tveit by på 67 nye totalrenoverte rom, og et utvidet tilbud til sine gjester.

– Rommene i Polarsenteret ble renovert i fjor, så nå er alle hotellets 98 rom pusset opp, sier hun.

[img9966]

Terrassebad

Spitsbergen travel har fått hjelp av oslobaserte Space group arkitekter AS, samt Sweco, Svalbard bygg og JM Hansen til å gjennomføre ansiktsløftet på Polarhotellet. I tillegg til renovering av rommene, er det bygd en 300 kvadratmeter stor terrasse langs fasaden på nordsiden av hotellet. Det mest iøynefallende er to store boblebad som hotellets gjester skal få gleden av i den kommende vintersesongen.

[img9969]

– Her kan gjestene sitte med lue og sjampis, og nyte nordlyset. Det er relativt lite lysforurensning i retning Hiorthfjellet, så dette blir bra, sier Tveit.

Boblebadene skal i første rekke være for hotellets gjester, men Tveit lover at det skal bli åpent for fastboende som ikke har tatt seg inn på hotellet enkelte dager.

Strukturelle endringer

Spitsbergen travel har liggende planer om å utvide hotellet mot vest. Men disse har blitt lagt på is i påvente av at Longyearbyen lokalstyre får ferdig en arealplan for området. De strukturelle endringene kommer i første rekke på ekstisterende bygningsmasse. Det skal settes inn ei dør fra restauranten som går ut til terrassen utenfor, før uteserveringen begynner i mars.

– I byggetrinn 2 skal vi ta bort andre etasje i inngangspartiet til hotellet, slik at det blir en katedralfølelse med sikt rett ut mot Hiorthfjellet når gjestene kommer inn, sier Tveit.

[img9970]

Restauranten skal også bli større ved å innlemme dagens konferansesal i denne. Konferansesalen er tiltenkt plass i en etasje som skal bygges over det som i dag er Barentz pub.

Strossa åpen

I fjor åpnet Spitsbergen travel Coal miners’ cabins i Nybyen. Med resepsjon i den gamle stormessa, og rom i brakke 1, brakke 5 og brakke 8. Oppussingen av brakkene, deriblant refundamentering av brakke 5 har pågått en tid, og i forrige uke ble brakke 5 offisielt åpnet.

– Vi har gitt brakkene nye navn. Brakke 1 er blitt «Formannsmessa», brakke 5 har vi kalt «Strossa», og brakke 8 skal bære navnet «Liggen», sier Tveit.

Rommene i Coal miners’ cabins er enklere enn på hotellene, men holder fortsatt høy standard. Strossa har blitt refundamentert, og alle badene er skiftet ut. For tiden jobbes det med Formannsmessa, som skal bli det fineste tilbudet i Nybyen. Brakka som nå kalles Liggen står for tur.

Konseptualisering

Spitsbergen travel har satset mye på konseptualisering i renoveringsarbeidet. Målet er at gjestene skal føle at de er på Svalbard gjennom omgivelsene. Alle romdører i Polarhotellet har svalbardbilder som motiv.

[img9967]

– Her formidler vi polarhistorie i alle ledd. Polare helter, hvalfangst, forskning og mineralutvinning er tema i Polarhotellet. I Nybyen satser vi på gruvehistorie, sier Tveit.

Gjestene i Coal miners’ cabins kan forvente seg lomper (arbeidsklær fra gruvene) på veggene, og andre gruverelaterte objekter som utsmykking i brakkene. I tillegg blir det formidlet historie på hvert rom gjennom oppslag på veggene.

[img9972]
[img9973]

Funken for tur

Neste store prosjekt for Spitsbergen travel blir renoveringen av Spitsbergen Hotel (Funken). Den gamle delen av hotellet skal refundamenteres, og konseptet skal bearbeides og bli mer tydelig.

– Her skal vi appellere til det jeg kaller premiumsegmentet i markedet. Mat og vin skal stå i sentrum, og vi ser for oss et lunere og varmere hotell med chesterfield-møbler, sier Anne Margrethe Tveit om framtidsplanene.

Totalt har Spitsbergen travel 261 rom til utleie på sine tre overnattingssteder i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!