Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inviterer til varmt boblebad under polarhimmelen

Hotellsjef Anne Margrethe Tveit tror to store boblebad utendørs vil bli et populært tilbud til Polarhotellets gjester den kommende vintersesongen. FOTO: Christopher Engås

Inviterer til varmt boblebad under polarhimmelen

I dag åpner Spitsbergen travel sitt totalrenoverte hotell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2016 kl 16:06

De siste månedene har Radisson Blu Polar Hotell (Polarhotellet) gjennomgått en skikkelig oppussing. I dag kan hotellsjef Anne Margrethe Tveit by på 67 nye totalrenoverte rom, og et utvidet tilbud til sine gjester.

– Rommene i Polarsenteret ble renovert i fjor, så nå er alle hotellets 98 rom pusset opp, sier hun.

[img9966]

Terrassebad

Spitsbergen travel har fått hjelp av oslobaserte Space group arkitekter AS, samt Sweco, Svalbard bygg og JM Hansen til å gjennomføre ansiktsløftet på Polarhotellet. I tillegg til renovering av rommene, er det bygd en 300 kvadratmeter stor terrasse langs fasaden på nordsiden av hotellet. Det mest iøynefallende er to store boblebad som hotellets gjester skal få gleden av i den kommende vintersesongen.

[img9969]

– Her kan gjestene sitte med lue og sjampis, og nyte nordlyset. Det er relativt lite lysforurensning i retning Hiorthfjellet, så dette blir bra, sier Tveit.

Boblebadene skal i første rekke være for hotellets gjester, men Tveit lover at det skal bli åpent for fastboende som ikke har tatt seg inn på hotellet enkelte dager.

Strukturelle endringer

Spitsbergen travel har liggende planer om å utvide hotellet mot vest. Men disse har blitt lagt på is i påvente av at Longyearbyen lokalstyre får ferdig en arealplan for området. De strukturelle endringene kommer i første rekke på ekstisterende bygningsmasse. Det skal settes inn ei dør fra restauranten som går ut til terrassen utenfor, før uteserveringen begynner i mars.

– I byggetrinn 2 skal vi ta bort andre etasje i inngangspartiet til hotellet, slik at det blir en katedralfølelse med sikt rett ut mot Hiorthfjellet når gjestene kommer inn, sier Tveit.

[img9970]

Restauranten skal også bli større ved å innlemme dagens konferansesal i denne. Konferansesalen er tiltenkt plass i en etasje som skal bygges over det som i dag er Barentz pub.

Strossa åpen

I fjor åpnet Spitsbergen travel Coal miners’ cabins i Nybyen. Med resepsjon i den gamle stormessa, og rom i brakke 1, brakke 5 og brakke 8. Oppussingen av brakkene, deriblant refundamentering av brakke 5 har pågått en tid, og i forrige uke ble brakke 5 offisielt åpnet.

– Vi har gitt brakkene nye navn. Brakke 1 er blitt «Formannsmessa», brakke 5 har vi kalt «Strossa», og brakke 8 skal bære navnet «Liggen», sier Tveit.

Rommene i Coal miners’ cabins er enklere enn på hotellene, men holder fortsatt høy standard. Strossa har blitt refundamentert, og alle badene er skiftet ut. For tiden jobbes det med Formannsmessa, som skal bli det fineste tilbudet i Nybyen. Brakka som nå kalles Liggen står for tur.

Konseptualisering

Spitsbergen travel har satset mye på konseptualisering i renoveringsarbeidet. Målet er at gjestene skal føle at de er på Svalbard gjennom omgivelsene. Alle romdører i Polarhotellet har svalbardbilder som motiv.

[img9967]

– Her formidler vi polarhistorie i alle ledd. Polare helter, hvalfangst, forskning og mineralutvinning er tema i Polarhotellet. I Nybyen satser vi på gruvehistorie, sier Tveit.

Gjestene i Coal miners’ cabins kan forvente seg lomper (arbeidsklær fra gruvene) på veggene, og andre gruverelaterte objekter som utsmykking i brakkene. I tillegg blir det formidlet historie på hvert rom gjennom oppslag på veggene.

[img9972]
[img9973]

Funken for tur

Neste store prosjekt for Spitsbergen travel blir renoveringen av Spitsbergen Hotel (Funken). Den gamle delen av hotellet skal refundamenteres, og konseptet skal bearbeides og bli mer tydelig.

– Her skal vi appellere til det jeg kaller premiumsegmentet i markedet. Mat og vin skal stå i sentrum, og vi ser for oss et lunere og varmere hotell med chesterfield-møbler, sier Anne Margrethe Tveit om framtidsplanene.

Totalt har Spitsbergen travel 261 rom til utleie på sine tre overnattingssteder i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!