Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inviterer til høring

Trine Skei Grande leder det videre arbeidet med Svalbardmeldingen. FOTO: Stortinget/Terje Heiestad

Inviterer til høring

Trine Skei Grande (V) skal lede det videre arbeidet med Svalbardmeldingen. Etter sommerferien kan alle som vil heve sin røst.

Tekst:

Publisert:

Det videre arbeidet med Svalbardmeldingen starter for fullt etter sommerferien. 29. august blir det folkemøte i Longyearbyen.

– Min oppfordring er at folk melder seg på høringen eller kommer på folkemøtet og sier hva de mener. Alle innspill mottas med takk, sier Trine Skei Grande. Hun er leder for Venstre og har fått jobben med å være saksordfører for meldingen.

– Det betyr at det er jeg som skal skrive utkastet til merknader og lede arbeidet med høringer. Jeg sa at om jeg skulle ha jobben, ville jeg gjøre det ordentlig. Ikke i innspurten på våren, men til høsten, sier hun.

Blir hørt

Grande har, i tillegg til folkemøtet, satt av en dag til møter med enkeltaktører på Svalbard.

– Jeg håper både bedrifter og folk flest kan komme til orde, sier hun.

29. september er det åpen høring i Stortinget. Grande håper mange melder seg på. Både fra lokalstyret, Svalbard Næringsforening og andre aktører.

– Jeg har et stort hjerte for Svalbard og hadde lyst til å være saksordfører, så jeg ble veldig glad da jeg fikk den jobben. Så er det klart at når så mange stemte Venstre i forrige lokalstyrevalg, føler jeg en forpliktelse til å følge opp. Jeg har jobbet svært bra med lokallaget hittil, sier hun.

– Mer energi

Saksordføreren forteller at det er mye bra i Svalbardmeldingen, og at den går i riktig retning.

– Men det er mye den ikke svarer på også. Som energiforsyning i tiden fremover, sier hun.

– Hva er retningen?

– Å finne flere føtter å stå på, ikke tro at ett selskap skal redde Svalbard. Man må ha bredde i næringstilfanget Da er det interessant å diskutere energi og fiskeri mer enn meldinga gjør nå. Det er også viktig med oppmyking når det gjelder turisme, men det må gjøres på en klok måte. Jeg tror aktørene der oppe også vil ta vare på naturen rundt seg, svarer hun.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!