Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inviterer til høring

Trine Skei Grande leder det videre arbeidet med Svalbardmeldingen. FOTO: Stortinget/Terje Heiestad

Inviterer til høring

Trine Skei Grande (V) skal lede det videre arbeidet med Svalbardmeldingen. Etter sommerferien kan alle som vil heve sin røst.

Tekst:

Publisert:

Det videre arbeidet med Svalbardmeldingen starter for fullt etter sommerferien. 29. august blir det folkemøte i Longyearbyen.

– Min oppfordring er at folk melder seg på høringen eller kommer på folkemøtet og sier hva de mener. Alle innspill mottas med takk, sier Trine Skei Grande. Hun er leder for Venstre og har fått jobben med å være saksordfører for meldingen.

– Det betyr at det er jeg som skal skrive utkastet til merknader og lede arbeidet med høringer. Jeg sa at om jeg skulle ha jobben, ville jeg gjøre det ordentlig. Ikke i innspurten på våren, men til høsten, sier hun.

Blir hørt

Grande har, i tillegg til folkemøtet, satt av en dag til møter med enkeltaktører på Svalbard.

– Jeg håper både bedrifter og folk flest kan komme til orde, sier hun.

29. september er det åpen høring i Stortinget. Grande håper mange melder seg på. Både fra lokalstyret, Svalbard Næringsforening og andre aktører.

– Jeg har et stort hjerte for Svalbard og hadde lyst til å være saksordfører, så jeg ble veldig glad da jeg fikk den jobben. Så er det klart at når så mange stemte Venstre i forrige lokalstyrevalg, føler jeg en forpliktelse til å følge opp. Jeg har jobbet svært bra med lokallaget hittil, sier hun.

– Mer energi

Saksordføreren forteller at det er mye bra i Svalbardmeldingen, og at den går i riktig retning.

– Men det er mye den ikke svarer på også. Som energiforsyning i tiden fremover, sier hun.

– Hva er retningen?

– Å finne flere føtter å stå på, ikke tro at ett selskap skal redde Svalbard. Man må ha bredde i næringstilfanget Da er det interessant å diskutere energi og fiskeri mer enn meldinga gjør nå. Det er også viktig med oppmyking når det gjelder turisme, men det må gjøres på en klok måte. Jeg tror aktørene der oppe også vil ta vare på naturen rundt seg, svarer hun.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!