Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Intetanende skiturist tok seg inn i skredområdet

En intetanende turist tok seg i dag inn i det skredfarlige området. Til venstre i bildet står Sysselmannen og forsøker påkalle seg oppmerksomhet med blålys, ifølge Kai Ketil Sand. FOTO: Kai Ketil Sand

Nå blir det straffbart å bryte ferdselsforbudet:

Intetanende skiturist tok seg inn i skredområdet

Ville opp til Sukkertoppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.12.2015 kl 13:12

Sysselmannen har besluttet å avsperre området med ferdselsforbud i henhold til politiloven, etter at en skiturist ble oppdaget i området. Det betyr at det nå blir straffbart å ta seg inn i det skredfarlige området avmerket i kartet til høyre.

– Det var en skiturist som ikke hadde fått med seg det som hadde skjedd og som skulle opp til Sukkertoppen. For å understreke alvoret, har vi besluttet å sperre av i henhold til politiloven, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen til Svalbardposten.

Som følge av hendelsen skal det henges opp plakater på hotellene, mens resepsjonister anmodes om å informere besøkende om hendelsen og ferdselsforbudet, forteller han.

– Det er beklagelig at turisten ikke hadde fått med seg det som hadde skjedd, sier Johnsen.

Ingen ble skadd i hendelsen.

Sysselmannen presiserer på sine hjemmesider at det ikke er noe endring i selve vurderingen av skredfare.

Se bildet større

Ferdselsforbudet fra 21.12 gjelder fortsatt. Nå blir det straffbart å ta seg inn her. FOTO: Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!