Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inntok Paris med et Halleluja

FOTO: Privat

Inntok Paris med et Halleluja

Fra Svalbard med Händel.

Tekst:

Publisert:

Det har snart gått to år siden fremføringen av Händels storverk «Messias» på Huset i Longyearbyen, men fremdeles synger medlemmene i Longyearbyen blandakor for fullsatte saler. Siden premieren har de sunget i både den norske, den britiske og den franske hovedstaden.

I forrige uke opptrådte de åtte koristene fra Svalbard sammen med andre kor i Madeleine-kirken i Paris. Kirken øverst i Rue Royale var fylt til randen da dirigenten løftet taktstokken og konserten var i gang sist lørdag, til parisernes begeistring.

Tirsdag var de hjemme igjen. Her er de åtte fra blandakor samlet inne i Madeleine-kirken: Foran fra venstre Elin Amundsen, Hanne Andersen, Silvia Galli og Grete Bossart. Bak fra venstre Anne Lise K. Sandvik, Anne Bjørndal, Wenche Sørensen og Jenfrid Steinset.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!