Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innrømmer for dårlig støtte til Spitsbergen Travel

Styreleder Daniel Skjeldam lover større fokus på Spitra og Svalbard. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Innrømmer for dårlig støtte til Spitsbergen Travel

Hurtigruten skal knytte Spitsbergen Travel tettere til morselskapet, Hurtigruten ASA.

Daniel Skjeldam ble konsernsjef i Hurtigruten høsten 2012, etter å ha vært kommersiell direktør i flyselskapet Norwegian i fem år. Han foretok raskt en rekke drastiske grep i Hurtigruten, og presenterte i fjor selskapets første positive driftsresultat på mange år.

Han forsikrer at Spitsbergen Travel AS ikke lenger skal være et «stebarn» i konsernets portefølje.

Mer fokus

– De siste årene har vi støttet Spitra alt for lite. Selskapet skal knyttes tettere opp mot morselskapet, blant annet for å få brukt salgsapparatet vi har i Norden, i Europa og i verden for øvrig, sier Daniel Skjeldam.

Årsaken er at Skjeldam ser et uutnyttet potensiale.

– Svalbard er et fantastisk reiselivsprodukt, og det kan selges mye bredere enn det til nå har blitt. Når vi nå ønsker å utvide virksomheten i Longyearbyen, så er det fordi vi ser at vi kan få langt flere utenlandske gjester dit på sikt, sier han.

Intern beslutning

Styrelederen i Spitra er en stor «fan» av Svalbard, og bruker mye tid på øygruppen. Men at andre aktører har varslet satsing i Longyearbyen er ikke den primære drivkraften.

– Gjennom mange års aktivitet på Svalbard, vet vi hva destinasjonen står for. I konsernledelsen er vi svært entusiastiske til øygruppen, og jeg vil si at det er interne sonderinger som har vært aller viktigst i beslutningene om å bygge ut i Longyearbyen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!