Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innkjøpsfondet  kjøpte kunst

Ett av de to smykkekunstverkene av Morten Høgmo som Innkjøpsfondet har kjøpt inn . FOTO: Hilde Kristin Røsvik

Innkjøpsfondet kjøpte kunst

Solid anerkjennelse, mener leder for Galleri Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Denne uken har Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk vært på besøk på Svalbard for aller første gang og kjøpt to kunstverk av Morten Høgmo fra utstillingen Kjære Vene på Galleri Svalbard. De reiser rundt i hele landet for å handle inn til samlingene i Kode, Kunstmuseene i Bergen, Nasjonalmuseet i Oslo og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim. Leder for Galleri Svalbard, Jan Martin Berg, er stolt av at fondet har gått til innkjøp av to kunstverk fra galleriet.

– Jeg setter stor pris på besøket. Men først og fremst er jeg glad for at de ser verdien i verk av Morten Høgmo, som er i ferd med å bli en anerkjent smykkekunstner. Dette er en solid anerkjennesle til Morten Høgmo som fagmann, sier han. Utstillingen varer fram til 14. juni.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!