Innkaller ansatte til enkeltmøter

Om lag 40 ansatte blir innkalt til personlige drøftinger i Store Norske.

40 ansatte i Store Norske innkalles nå til personlige drøftingsmøter.
Publisert

Møtene skjer denne og neste uke, og er et ledd i nedbemanningen i kullselskapet.
Mandag og tirsdag har ledelsen i Store Norske sittet i drøftingsmøter med de tillitsvalgte for å bli enige om premissene for de varslede oppsigelsene.

Sender ut innkallinger
I forrige uke fikk de første 30 beskjed om at de er overtallige. Dette er i hovedsak personell på korttidskontrakter som følge av problemene med oppfaringen i Lunckefjell, og denne uka starter møtene med ytterligere 40. Disse blir kalt inn til såkalte 15.1-møter hvor arbeidsgiver og den ansatte med bisitter, vurderer stillingen og formalitetene. Først i etterkant av møtet blir det klart om vedkommende skal være blant dem som må gå.

- De som blir berørt får beskjed, og noen har allerede fått det. Innkallingene går ut i dag, og senest i morgen formiddag, og det er rundt 40 personer blant de fast ansatte som blir tatt inn på disse møtene, bekrefter Aleksander Askeland som er konstituert som HR-ansvarlig i Store Norske.

Dermed gjenstår omkring 30. Ifølge Askeland er dette personell med kontrakter som går ut ved årsskiftet eller går av med pensjon. I tillegg er det noen få som allerede selv har sagt opp stillingen sin i selskapet.

LES OGSÅ: De første har fått beskjed

Fastholder tidsplanen
I løpet av januar skal Store Norske ha møter med eieren og banken for å diskutere refinansiering.

- Vi jobber på spreng, og har som ambisjon å holde tidsplanen, sier arbeidende styreleder Annette Malm Justad.

LES OGSÅ: Når vi blør, må andre blø med oss

Powered by Labrador CMS