Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innfører sikkerhetsloven

Forsvarsdepartementet vil sikre EUs satellitt­navigeringsprogram Galileo og mener derfor det er nødvendig å innføre sikkerhetsloven på Svalbard.

I dag står det at sikkerhetsloven gjelder for Svalbard i den utstrekning kongen bestemmer. Så langt er det ikke bestemt noe. Forsvarsdepartementet foreslår derfor at reglene om beskyttelse av skjermingsverdig informasjon og objekter innføres.

I forbindelse med etableringen av Galileo ble det etablert infrastruktur hos SvalSat på Platåberget i Longyearbyen. Departementet vil sikre infrastrukturen og sensitiv informasjon om den. Norge har forpliktet seg til å gjøre dette i en samarbeidsavtale med EU.


På høring

Ifølge departementet blir forpliktelsene i stor grad ivaretatt allerede i dag, men de ønsker likevel å lovfeste disse.

Longyearbyen lokalstyre vil også bli berørt av at loven innføres, ettersom det jobbes med å innføre beredskapsplikt for lokalstyret.

Forslaget har vært ute på høring med høringsfrist onsdag 3. april.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!