Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innfører sikkerhetsloven

Forsvarsdepartementet vil sikre EUs satellitt­navigeringsprogram Galileo og mener derfor det er nødvendig å innføre sikkerhetsloven på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

I dag står det at sikkerhetsloven gjelder for Svalbard i den utstrekning kongen bestemmer. Så langt er det ikke bestemt noe. Forsvarsdepartementet foreslår derfor at reglene om beskyttelse av skjermingsverdig informasjon og objekter innføres.

I forbindelse med etableringen av Galileo ble det etablert infrastruktur hos SvalSat på Platåberget i Longyearbyen. Departementet vil sikre infrastrukturen og sensitiv informasjon om den. Norge har forpliktet seg til å gjøre dette i en samarbeidsavtale med EU.


På høring

Ifølge departementet blir forpliktelsene i stor grad ivaretatt allerede i dag, men de ønsker likevel å lovfeste disse.

Longyearbyen lokalstyre vil også bli berørt av at loven innføres, ettersom det jobbes med å innføre beredskapsplikt for lokalstyret.

Forslaget har vært ute på høring med høringsfrist onsdag 3. april.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!