Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innbringende urpremiere

Klokkeklar: Klokkedesigner Rune Bruvik og Gullgruva-leder Merete Alstad-Jensen solgte en prototype av Svalbard-uret til 21.500 kroner. FOTO: Christopher Engås

Innbringende urpremiere

Lompensenteret, tv-aksjonen og klokkedesigner Rune Bruvik nøt alle godt av lanseringen av modellen Svalbard sist helg.

Tekst:

Publisert:

Lompensenteret fikk penger til innkjøp av en hjertestarter, og det ble flust av penger til overs etter det til tv-aksjonen. Dette fordi Bruvik auksjonerte bort prototypen til urmodellen lørdag, og ga inntektene til nevnte formål.

Den heldige som fikk tilslaget på prototypen måtte ut med 21.500 kroner.

– Han har fått seg et helt unikt ur som ingen andre i verden har maken til. Det er forskjellig fra de serieproduserte urene, og et samleobjekt, sier Rune Bruvik.

Solgte 17 ur

Rune Bruvik startet Bruvik Time AS i Haugesund i 2009. Han designer klokkene selv, og får dem produsert i Sveits slik at det velrenomerte «Swiss Made» merket kan brukes.

Bruvik reklamerer med at han forsøker å inkorporere elementer fra norsk natur i sine klokkemodeller, og «Svalbard» er intet unntak.

– Urskivene er som fjellene her, sier han stolt og holder fram det røffe uret i stål, som er vanntett ned til 300 meters dyp.

Bruvik har aldri tidligere vært på Svalbard, men han ser at produkter assosiert med øygruppa har apell.

– Folk er fascinert av det arktiske, det råe norske og det rene. Det er noe ekte over det hele som har apell.

Godt salg

Uret koster mellom 7.500 og 12.000 kroner på Svalbard, avhengig av modell. Dyrt mener nok mange, men det er mange med god råd. I tillegg til prototypen ble det solgt 13 nummererte ur fra Gullgruva i Lompensenteret forrige helg. Det er daglig leder Merete Alstad-Jensen fornøyd med.

– Det har vært gode forhåndsbestillinger på uret, og jeg tror mange kommer til å kjøpe uret her hvor det ikke er moms, sier hun.

Bruvik Time AS tror Gullgruva i Lompensenteret kommer til å være salgsledende på uret framover.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!