Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Innbringende urpremiere

Klokkeklar: Klokkedesigner Rune Bruvik og Gullgruva-leder Merete Alstad-Jensen solgte en prototype av Svalbard-uret til 21.500 kroner. FOTO: Christopher Engås

Innbringende urpremiere

Lompensenteret, tv-aksjonen og klokkedesigner Rune Bruvik nøt alle godt av lanseringen av modellen Svalbard sist helg.

Tekst:

Publisert:

Lompensenteret fikk penger til innkjøp av en hjertestarter, og det ble flust av penger til overs etter det til tv-aksjonen. Dette fordi Bruvik auksjonerte bort prototypen til urmodellen lørdag, og ga inntektene til nevnte formål.

Den heldige som fikk tilslaget på prototypen måtte ut med 21.500 kroner.

– Han har fått seg et helt unikt ur som ingen andre i verden har maken til. Det er forskjellig fra de serieproduserte urene, og et samleobjekt, sier Rune Bruvik.

Solgte 17 ur

Rune Bruvik startet Bruvik Time AS i Haugesund i 2009. Han designer klokkene selv, og får dem produsert i Sveits slik at det velrenomerte «Swiss Made» merket kan brukes.

Bruvik reklamerer med at han forsøker å inkorporere elementer fra norsk natur i sine klokkemodeller, og «Svalbard» er intet unntak.

– Urskivene er som fjellene her, sier han stolt og holder fram det røffe uret i stål, som er vanntett ned til 300 meters dyp.

Bruvik har aldri tidligere vært på Svalbard, men han ser at produkter assosiert med øygruppa har apell.

– Folk er fascinert av det arktiske, det råe norske og det rene. Det er noe ekte over det hele som har apell.

Godt salg

Uret koster mellom 7.500 og 12.000 kroner på Svalbard, avhengig av modell. Dyrt mener nok mange, men det er mange med god råd. I tillegg til prototypen ble det solgt 13 nummererte ur fra Gullgruva i Lompensenteret forrige helg. Det er daglig leder Merete Alstad-Jensen fornøyd med.

– Det har vært gode forhåndsbestillinger på uret, og jeg tror mange kommer til å kjøpe uret her hvor det ikke er moms, sier hun.

Bruvik Time AS tror Gullgruva i Lompensenteret kommer til å være salgsledende på uret framover.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!