Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingerø er ikke fornøyd

Sysselmann Odd Olsen Ingerø mener at nødetatene i Longyearbyen må være sikret kommunikasjon. Mandag var de ikke det. FOTO: Christopher Engås

Ingerø er ikke fornøyd

Sysselmann Odd Olsen Ingerø mener man ikke kan leve med muligheten for at nødetatenes virksomhet blir satt ut av spill.

Tekst:

Publisert:

Da Sysselmannen kunne bruke telefonen igjen, var han ikke sein om å benytte muligheten.

– Siden utfallet har jeg gjentatte ganger hatt kontakt med sentrale myndigheter. Etter min mening har dette vist at vi har behov for et alternativt samband til fastlandet, sier Odd Olsen Ingerø.

Han vil ikke begi seg ut på å foreslå løsninger, utover å påpeke at hendelsen viser at behovet er til stede.

Liv og helse først

Et alternativt samband er et stort arbeid som vil måtte starte hos kabelselskapet Space Norway og Telenor, og myndighetene vil naturligvis være involvert. Olsen Ingerø er opptatt av å ikke risikere noe hva angår liv og helse.

– Vi må tåle å kunne være uten internett i en periode, men vi kan ikke leve med muligheten for at nødetatenes virksomhet blir satt ut av spill, kanskje i en lengre periode. Det bekymrer meg også at dette utfallet påvirket muligheten for flytransport. Liv og helse, eller de basale behov blir det viktigste, sier han.

Justis i gang

Ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet, Kjerstin Askholt, forsikrer om at departementet allerede er i gang med å samle trådene.

– Vi har bedt Sysselmannen sende inn sine vurderinger av det som skjedde, og vi har bedt Telenor om det samme. Vi har hatt møter bare kort tid etter hendelsen, Og vi skal ha flere orienteringer og møter i dagene som kommer. Men vet ikke hva utfallet blir ennå. Før vi vet diagnosen, kan vi ikke foreskrive noen medisin, sier ekspedisjonssjef Askholt.

– Men jeg vil understreke at vi i Polaravdelingen deler alle Sysselmannens bekymringer om saken, og at vi tar denne saken veldig alvorlig, legger hun til.

Nøkkelord

Se bildet større

Kjerstin Askholt i Polaravdelingen setter seg inn i saken. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!