Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen streik

Arbeidet går som normalt i Svea Nord og Gruve 7 etter at det ble enighet mellom Longyearbyen Arbeiderforening og Store Norske i går kveld. FOTO: Birger Amundsen

Ingen streik

Det blir ingen streik i Store Norske. Partene ble enige sent i går kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.10.2010 kl 08:31

Forhandlingsutvalgene i Longyearbyen Arbeiderforening og Store Norske kom med Riksmeklingsmannens hjelp fram til en anbefalt forhandlingsløsning i løpet av kvelden i går.

Sammen med representanter fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Norsk Industri satt partene i forhandlinger fra klokken 10 i går formiddag til langt på kveld. Hadde de ikke funnet fram til en løsning ville det vært streik i Store Norske fra i dag tidlig.

Resultatet blir sendt til uravstemming.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!