Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene overnattet på dette rommet i Post- og bankbygget forrige helg. Rommet sto åpent, og de to trodde det var lov å overnatte på offentlige steder i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene valgte å bo i Post- og bankbygget i helgen. Da bygget ble stengt forrige lørdag, forsøkte de å bryte seg inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2012 kl 09:00

– Saken viste seg å være noe spesiell, og begge fikk påtaleunnlatelse herfra, skriver assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim i en epost til Svalbardposten. 

Mennene sov to netter på naborommet til Body & Soul og naprapaten i Post- og bank­bygget. De oppbevarte sakene sine i lokalet, og prøvde å bryte seg inn da de kom til låste dører lørdag.

– De hadde kontaktet flere forbipasserende for hjelp, uten at de hadde fått det.  Så forsøkte de å bryte seg inn, men ble pågrepet før de hadde lyktes. Det ble ubetydelige skader på bygningen og Statsbygg har ikke ønsket å fremme erstatningskrav, skriver Alfheim videre.  

For dyrt

Spanjolene kom med fly sent torsdag kveld og bestemte seg for ikke å ta inn på hotell den natta.

– De hadde lest på internett at man kan sove på offentlige steder i Longyearbyen siden dører står åpne på grunn av isbjørnfaren, sier fungerende sysselmannsoverbetjent Per Andreassen.?

Fredag prøvde de å finne et annet sted å sove, men det billigste overnattingsalternativet de fant kostet 900 kroner for ett døgn.

De syns det var dyrt og valgte heller å bruke pengene på andre ting, blant annet å gå på bar.?

Lørdag var mennene en tur på biblioteket i sentrum. Da de kom tilbake til Post- og bankbygget, var gitteret ved trappa som fører til 2. etasje nede, og de forsøkte å bryte seg inn.

Har forlatt øya

De to har nå forlatt Svalbard, og de tilbrakte siste natten på øygruppen som betalende gjester på et hotell. 

– For ordens skyld kan det opplyses at de ikke knyttes til tyveriet på Fruene, avslutter Alfheim. 

 

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!