Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene overnattet på dette rommet i Post- og bankbygget forrige helg. Rommet sto åpent, og de to trodde det var lov å overnatte på offentlige steder i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene valgte å bo i Post- og bankbygget i helgen. Da bygget ble stengt forrige lørdag, forsøkte de å bryte seg inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2012 kl 09:00

– Saken viste seg å være noe spesiell, og begge fikk påtaleunnlatelse herfra, skriver assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim i en epost til Svalbardposten. 

Mennene sov to netter på naborommet til Body & Soul og naprapaten i Post- og bank­bygget. De oppbevarte sakene sine i lokalet, og prøvde å bryte seg inn da de kom til låste dører lørdag.

– De hadde kontaktet flere forbipasserende for hjelp, uten at de hadde fått det.  Så forsøkte de å bryte seg inn, men ble pågrepet før de hadde lyktes. Det ble ubetydelige skader på bygningen og Statsbygg har ikke ønsket å fremme erstatningskrav, skriver Alfheim videre.  

For dyrt

Spanjolene kom med fly sent torsdag kveld og bestemte seg for ikke å ta inn på hotell den natta.

– De hadde lest på internett at man kan sove på offentlige steder i Longyearbyen siden dører står åpne på grunn av isbjørnfaren, sier fungerende sysselmannsoverbetjent Per Andreassen.?

Fredag prøvde de å finne et annet sted å sove, men det billigste overnattingsalternativet de fant kostet 900 kroner for ett døgn.

De syns det var dyrt og valgte heller å bruke pengene på andre ting, blant annet å gå på bar.?

Lørdag var mennene en tur på biblioteket i sentrum. Da de kom tilbake til Post- og bankbygget, var gitteret ved trappa som fører til 2. etasje nede, og de forsøkte å bryte seg inn.

Har forlatt øya

De to har nå forlatt Svalbard, og de tilbrakte siste natten på øygruppen som betalende gjester på et hotell. 

– For ordens skyld kan det opplyses at de ikke knyttes til tyveriet på Fruene, avslutter Alfheim. 

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!