Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene overnattet på dette rommet i Post- og bankbygget forrige helg. Rommet sto åpent, og de to trodde det var lov å overnatte på offentlige steder i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ingen straff for innbrudd

To spanske brødre i 20-årene valgte å bo i Post- og bankbygget i helgen. Da bygget ble stengt forrige lørdag, forsøkte de å bryte seg inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2012 kl 09:00

– Saken viste seg å være noe spesiell, og begge fikk påtaleunnlatelse herfra, skriver assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim i en epost til Svalbardposten. 

Mennene sov to netter på naborommet til Body & Soul og naprapaten i Post- og bank­bygget. De oppbevarte sakene sine i lokalet, og prøvde å bryte seg inn da de kom til låste dører lørdag.

– De hadde kontaktet flere forbipasserende for hjelp, uten at de hadde fått det.  Så forsøkte de å bryte seg inn, men ble pågrepet før de hadde lyktes. Det ble ubetydelige skader på bygningen og Statsbygg har ikke ønsket å fremme erstatningskrav, skriver Alfheim videre.  

For dyrt

Spanjolene kom med fly sent torsdag kveld og bestemte seg for ikke å ta inn på hotell den natta.

– De hadde lest på internett at man kan sove på offentlige steder i Longyearbyen siden dører står åpne på grunn av isbjørnfaren, sier fungerende sysselmannsoverbetjent Per Andreassen.?

Fredag prøvde de å finne et annet sted å sove, men det billigste overnattingsalternativet de fant kostet 900 kroner for ett døgn.

De syns det var dyrt og valgte heller å bruke pengene på andre ting, blant annet å gå på bar.?

Lørdag var mennene en tur på biblioteket i sentrum. Da de kom tilbake til Post- og bankbygget, var gitteret ved trappa som fører til 2. etasje nede, og de forsøkte å bryte seg inn.

Har forlatt øya

De to har nå forlatt Svalbard, og de tilbrakte siste natten på øygruppen som betalende gjester på et hotell. 

– For ordens skyld kan det opplyses at de ikke knyttes til tyveriet på Fruene, avslutter Alfheim. 

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!