Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen redningsaksjoner

Det har vært en fredelig påske på Svalbard uten alvorlige ulykker. Været har vært kaldt og stabilt. FOTO: Birger Amundsen

Ingen redningsaksjoner

Årets påske på Svalbard har vært svært rolig uten en eneste redningsaksjon. Været har vært svært godt, stabilt og kaldt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har vært en veldig stille påske, ja, utrolig stille uten et eneste redningstilfelle. Også på skjenkestedene i Longyearbyen har det vært stille, sier vakthavende sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Bra opptreden
Braaten sier videre at det er gjennomført inspeksjoner av skutertrafikken på østkysten, fra Agardhbukta og nordover, og at det var veldig bra opptreden av samtlige de møtte, både guidede turistgrupper og fastboende.
– Vi har fått klager på kjøring i skuterfrie områder, og ikke skjønner jeg hvorfor enkelte må kjøre der når det er så store områder hvor det er tillatt å kjøre, sier Braaten.

Mindre frostskader
Braaten er ikke tvil om at det gode, stabile været er årsaken til at påsken har forløpt så stille uten utrykning.
– Sykehuset har hatt en del mindre frostskader, og det er ikke unaturlig så kaldt som det har vært, sier han.
I dag er det overskyet og lett snøfall, med flatt lys og redusert sikt i Isfjorden-området. For Longyearbyen melder yr.no mandag delvis skyet, svak vind og null nedbør.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!