Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Sas-flyet fra Tromsø til Longyearbyen ble kansellert i dag på grunn av dårlig sikt.
Publisert

Verken gjester eller fastboende kommer seg til Longyearbyen i dag med SAS. Flyet som skulle dratt fra Tromsø klokken 12.20 ble kansellert på grunn av dårlig vær i Longyearbyen.

– Godt over 100 passasjerer må overnatte i Tromsø eller Oslo før de blir sendt opp med ny flyvning i morgen, sier Tor Lorentsen ved Widerøe Ground Handling i Tromsø.

Omtrent halvparten av passasjerene blir sendt til Oslo og satt på direktemaskinen derifra klokken 11, resten må ta SAS-maskinen fra Tromsø kl. 12.20. Ingen av SAS-passasjerene som skulle reise fra Longyearbyen i dag kommer seg av gårde.

Ingen post
Postflyet tok av fra Tromsø til Longyearbyen klokken 11.40, men de kunne heller ikke lande på flyplassen i dag. Det opplyser handlingsselskapet Aviator i Tromsø. Meteorologikonsulent Torgeir Mørk ved Svalbard Lufthavn sier at postflyet lå og ventet på vær og landingsforhold en stund ute ved Isfjord Radio, men at det til slutt måtte snu.

– Det er bare 500 meter sikt her nå, sier Mørk når klokken er omtrent halv tre. Det er sterk vind, snødrev og lav skyhøyde som er hovedproblemet til flyverne.

– Oppe på Platåfjellet er det vindkast helt oppi 50 knop. Det ser også ut til at vinden dreier mot sør. Da blir bremseeffekten på rullebanen dårligere, sier Mørk.

Norwegian sitt fly fra Oslo utsatte først sin ankomst til Longyearbyen, men har nå også kansellert turen til Longyearbyen.

– Det ser nå ut som vinden vil dreie mot sørvest utover kvelden, da kan det bli et «vindu» med litt bedre vær før det blir mer snøbyger fra i natt av, sier Mørk.

Temperaturen på flyplassen nå er rundt null grader og forventes å stige en til en og en halv grad til. Utover morgendagen er det ventet snøbyger.

– Om det blir våt nedbør på rullebanen, kan det bli utrivelige bremseforhold, sier Mørk.

Lufttransport har også kansellert sine flyvninger i dag.

Powered by Labrador CMS