Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen passasjerer fra Tromsø

SAS Braathens ventes å lande på Svalbard lufthavn klokken 16.30 fredag. Flyet, som tok av fra Evenes, har ingen passasjerer med fra Tromsø. Svalbardposten uteblir også av den grunn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Værforholdene i Tromsø har medført store driftsforstyrrelser i flytrafikken fredag. Flyet til Svalbard kunne ikke lande i Tromsø, og ble omdirigert til Evenes. Det har ført til at ingen av passasjerene som skulle reise fra Tromsø er med flyet.
Driftssjef Øystein Solstad i Avinor sier at været i Tromsø fortsatt er dårlig med kraftig sidevind, snøfokk og glatt rullebane. Det kan resultere i at fredagens fly fra Longyearbyen heller ikke kan lande i Tromsø.

Et lite håp
Avgjørelsen tas av piloten underveis mot fastlandet. Det igjen kan bety at flyet lander på Evenes, Bardufoss – eller annen alternativ flyplass.
Solstad opplyste at det var en viss bedring i været ved 16.30-tiden, og at det er håp om oppklaring utover ettermiddagen/kvelden.

Svalbardposten
Svalbardposten til utsalgssteder i Longyearbyen uteblir også på grunn av snøværet i Tromsø. Det betyr at avisen ikke kommer i salg før søndag, mens abonnentene ikke får sin avis før med Postflyet mandag.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!