Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen passasjerer fra Tromsø

SAS Braathens ventes å lande på Svalbard lufthavn klokken 16.30 fredag. Flyet, som tok av fra Evenes, har ingen passasjerer med fra Tromsø. Svalbardposten uteblir også av den grunn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Værforholdene i Tromsø har medført store driftsforstyrrelser i flytrafikken fredag. Flyet til Svalbard kunne ikke lande i Tromsø, og ble omdirigert til Evenes. Det har ført til at ingen av passasjerene som skulle reise fra Tromsø er med flyet.
Driftssjef Øystein Solstad i Avinor sier at været i Tromsø fortsatt er dårlig med kraftig sidevind, snøfokk og glatt rullebane. Det kan resultere i at fredagens fly fra Longyearbyen heller ikke kan lande i Tromsø.

Et lite håp
Avgjørelsen tas av piloten underveis mot fastlandet. Det igjen kan bety at flyet lander på Evenes, Bardufoss – eller annen alternativ flyplass.
Solstad opplyste at det var en viss bedring i været ved 16.30-tiden, og at det er håp om oppklaring utover ettermiddagen/kvelden.

Svalbardposten
Svalbardposten til utsalgssteder i Longyearbyen uteblir også på grunn av snøværet i Tromsø. Det betyr at avisen ikke kommer i salg før søndag, mens abonnentene ikke får sin avis før med Postflyet mandag.

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!