Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen passasjerer fra Tromsø

SAS Braathens ventes å lande på Svalbard lufthavn klokken 16.30 fredag. Flyet, som tok av fra Evenes, har ingen passasjerer med fra Tromsø. Svalbardposten uteblir også av den grunn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Værforholdene i Tromsø har medført store driftsforstyrrelser i flytrafikken fredag. Flyet til Svalbard kunne ikke lande i Tromsø, og ble omdirigert til Evenes. Det har ført til at ingen av passasjerene som skulle reise fra Tromsø er med flyet.
Driftssjef Øystein Solstad i Avinor sier at været i Tromsø fortsatt er dårlig med kraftig sidevind, snøfokk og glatt rullebane. Det kan resultere i at fredagens fly fra Longyearbyen heller ikke kan lande i Tromsø.

Et lite håp
Avgjørelsen tas av piloten underveis mot fastlandet. Det igjen kan bety at flyet lander på Evenes, Bardufoss – eller annen alternativ flyplass.
Solstad opplyste at det var en viss bedring i været ved 16.30-tiden, og at det er håp om oppklaring utover ettermiddagen/kvelden.

Svalbardposten
Svalbardposten til utsalgssteder i Longyearbyen uteblir også på grunn av snøværet i Tromsø. Det betyr at avisen ikke kommer i salg før søndag, mens abonnentene ikke får sin avis før med Postflyet mandag.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!