Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen passasjerer fra Tromsø

SAS Braathens ventes å lande på Svalbard lufthavn klokken 16.30 fredag. Flyet, som tok av fra Evenes, har ingen passasjerer med fra Tromsø. Svalbardposten uteblir også av den grunn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Værforholdene i Tromsø har medført store driftsforstyrrelser i flytrafikken fredag. Flyet til Svalbard kunne ikke lande i Tromsø, og ble omdirigert til Evenes. Det har ført til at ingen av passasjerene som skulle reise fra Tromsø er med flyet.
Driftssjef Øystein Solstad i Avinor sier at været i Tromsø fortsatt er dårlig med kraftig sidevind, snøfokk og glatt rullebane. Det kan resultere i at fredagens fly fra Longyearbyen heller ikke kan lande i Tromsø.

Et lite håp
Avgjørelsen tas av piloten underveis mot fastlandet. Det igjen kan bety at flyet lander på Evenes, Bardufoss – eller annen alternativ flyplass.
Solstad opplyste at det var en viss bedring i været ved 16.30-tiden, og at det er håp om oppklaring utover ettermiddagen/kvelden.

Svalbardposten
Svalbardposten til utsalgssteder i Longyearbyen uteblir også på grunn av snøværet i Tromsø. Det betyr at avisen ikke kommer i salg før søndag, mens abonnentene ikke får sin avis før med Postflyet mandag.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!