Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen nye kork-regler

Politikerne i Oppvekst- og kulturutvalget hadde møte tirsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ingen nye kork-regler

Kriteriene for å få korkpenger skulle revideres i høst, men politikerne utsetter arbeidet.

Tekst:

Publisert:

I forbindelse med fjorårets korkpengetildeling ba Administra­sjonsutvalget om at kriteriene og rutinene for behandling av søknadene ble gjennomgått. Bakgrunnen var at politikerne har vært usikre på hvordan de skal tolke retnings­linjene. Hva er definisjonen på et allmennyttig tiltak for befolkningen, og skal kulturtiltak prioriteres høyere enn andre tiltak? var noe de stilte spørsmål om.


Vil vente

Etter en kort diskusjon om grillhytter og om Longyearbyen lokalstyre kan gi penger til sine egne, som kulturhuset og barnehagene, vedtok Oppvekst- og kulturutvalget tirsdag enstemmig at de ønsker å bruke de gamle retningslinjene også i år.

Tre satsingsområder

Utvalget definerte imidlertid tre satsingsområder for årets tildeling, nemlig kulturnæring, flerkulturelle aktiviteter, og flerbrukstankegang og tiltak på tvers av aldersgrupper og aktiviteter.

Nordpolets nettooverskudd var i fjor på nesten 6 millioner kroner. Av dette foreslår utvalget å tildele 2,9 millioner kroner i år. I tillegg skal 2,4 millioner kroner gå til betjening av lån på kulturhuset mens resten går inn i korkpengefondet.

Fristen for å søke korkpenger er i år utsatt til etter lokalstyrets møte 9. september. De skal endelig avgjøre saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!