Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen nye kork-regler

Politikerne i Oppvekst- og kulturutvalget hadde møte tirsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ingen nye kork-regler

Kriteriene for å få korkpenger skulle revideres i høst, men politikerne utsetter arbeidet.

I forbindelse med fjorårets korkpengetildeling ba Administra­sjonsutvalget om at kriteriene og rutinene for behandling av søknadene ble gjennomgått. Bakgrunnen var at politikerne har vært usikre på hvordan de skal tolke retnings­linjene. Hva er definisjonen på et allmennyttig tiltak for befolkningen, og skal kulturtiltak prioriteres høyere enn andre tiltak? var noe de stilte spørsmål om.


Vil vente

Etter en kort diskusjon om grillhytter og om Longyearbyen lokalstyre kan gi penger til sine egne, som kulturhuset og barnehagene, vedtok Oppvekst- og kulturutvalget tirsdag enstemmig at de ønsker å bruke de gamle retningslinjene også i år.

Tre satsingsområder

Utvalget definerte imidlertid tre satsingsområder for årets tildeling, nemlig kulturnæring, flerkulturelle aktiviteter, og flerbrukstankegang og tiltak på tvers av aldersgrupper og aktiviteter.

Nordpolets nettooverskudd var i fjor på nesten 6 millioner kroner. Av dette foreslår utvalget å tildele 2,9 millioner kroner i år. I tillegg skal 2,4 millioner kroner gå til betjening av lån på kulturhuset mens resten går inn i korkpengefondet.

Fristen for å søke korkpenger er i år utsatt til etter lokalstyrets møte 9. september. De skal endelig avgjøre saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!