Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen nåde for Jason Roberts

Australske Jason Roberts har ikke gitt opp håpet om å komme til enighet med Sysselmannen og Riksantikvaren. FOTO: Birger Amundsen

Ingen nåde for Jason Roberts

Longyearbyen lokalstyre ga Jason Roberts frist til 15. juni med å rive tilbygget på Taubanelageret. Sysselmannen krever at det skal være gjort innen 15. mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Jason Roberts skal fjerne alle spor av fysisk inngrep i forbindelse med de ulovlige tiltakene. Dette vil si fjerning av påbegynt ulovlig oppsatt tilbygg til bygningen Taubanelageret og tilbakeføring av bygningens fasade til tilstanden før arbeidet ble påbegynt. Frist for utførelse av disse arbeidene settes til 15. mars 2007.» Det skriver Sysselmannen i sitt pålegg om gjenoppretting.
Videre at grunnen rundt bygningen skal tilbakeføres til tilstanden området var i da det ble fredet i februar 2003. Det medfører blant annet at flaggstang og stolper satt opp rundt bygningen må fjernes.

Har fortsatt håp
I pålegget skriver Sysselmannen at Jason Roberts er ansvarlig for alle utgifter «knyttet til gjenopprettingen», og at Sysselmannen sørger for faglig kvalitetssikring og endelig godkjenning av arbeidet:
«Dersom tiltakene ikke er utført innen de fastsatte frister, vil Sysselmannen etter varsel med kort frist, i medhold av svalbardloven § 97 selv sørge for nødvendige tiltak for å få plikten overholdt. Sysselmannens utgifter til tiltakene vil bli krevd dekket av Jason Roberts.»
– Hva blir utfallet av saken?
– Jeg håper at jeg kan beholde tilbygget og gjøre det ferdig i stil med resten av bygningen. Og at jeg også skal komme til enighet om området rundt bygningen, svarer Jason Roberts.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!