Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen nåde for Jason Roberts

Australske Jason Roberts har ikke gitt opp håpet om å komme til enighet med Sysselmannen og Riksantikvaren. FOTO: Birger Amundsen

Ingen nåde for Jason Roberts

Longyearbyen lokalstyre ga Jason Roberts frist til 15. juni med å rive tilbygget på Taubanelageret. Sysselmannen krever at det skal være gjort innen 15. mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Jason Roberts skal fjerne alle spor av fysisk inngrep i forbindelse med de ulovlige tiltakene. Dette vil si fjerning av påbegynt ulovlig oppsatt tilbygg til bygningen Taubanelageret og tilbakeføring av bygningens fasade til tilstanden før arbeidet ble påbegynt. Frist for utførelse av disse arbeidene settes til 15. mars 2007.» Det skriver Sysselmannen i sitt pålegg om gjenoppretting.
Videre at grunnen rundt bygningen skal tilbakeføres til tilstanden området var i da det ble fredet i februar 2003. Det medfører blant annet at flaggstang og stolper satt opp rundt bygningen må fjernes.

Har fortsatt håp
I pålegget skriver Sysselmannen at Jason Roberts er ansvarlig for alle utgifter «knyttet til gjenopprettingen», og at Sysselmannen sørger for faglig kvalitetssikring og endelig godkjenning av arbeidet:
«Dersom tiltakene ikke er utført innen de fastsatte frister, vil Sysselmannen etter varsel med kort frist, i medhold av svalbardloven § 97 selv sørge for nødvendige tiltak for å få plikten overholdt. Sysselmannens utgifter til tiltakene vil bli krevd dekket av Jason Roberts.»
– Hva blir utfallet av saken?
– Jeg håper at jeg kan beholde tilbygget og gjøre det ferdig i stil med resten av bygningen. Og at jeg også skal komme til enighet om området rundt bygningen, svarer Jason Roberts.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!