Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen flyfrakt til Svalbard

SAS har fulle fly neste uke og problemer med å få plass til flyfrakt. FOTO: Birger Amundsen

Ingen flyfrakt til Svalbard

Neste uke blir det store problemer med fremføring av frakt til Svalbard, opplyser Helge M. Rochmann, terminalsjef i Spirit Air Cargo Handling Norway i Tromsø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Samtlige fly til Svalbard med unntak av torsdag kveld er per dags dato blitt solgt til nesten siste sete. Det gjør at vi får lite og ingen frakt med, det være seg JETPAK, Priority Cargo og vanlig flyfrakt som frukt og grønt, samt melk», skriver Rochmann i en melding.

Vanskelig med piloter i ferietiden
Han skriver videre at første mulighet for en eventuell charter vil være fredag kveld, men at også det er problematisk på grunn av at det er vanskelig å få tak i piloter i ferietiden. I tillegg vil en eventuell charter kreve en kilopris på 40-50 kroner fra Tromsø til Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!