Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen fly i dag

Lufthavnsjef Ole M. Rambech har ikke tro på at det vil kunne lande fly i Longyearbyen i dag. Friksjonen på rullebanen er for dårlig. FOTO: Birger Amundsen

Ingen fly i dag

Glatt rullebane stanser på nytt flytrafikken til Longyearbyen. Et ambulansefly er blant flyene som ikke får landet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2010 kl 12:18

– I går var det et ambulansefly som ikke fikk landet. Flymannskapene overveide situasjonen i dag, men har ikke dratt fra Tromsø, sier avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, Søren Nissen.

Ifølge ham er ikke situasjonen for personen flyet skulle hente akutt, men Nissen ønsker å få fraktet pasienten til fastlandet så snart som mulig.

– Pasienten skal ha viderebehandling i Tromsø, behandling som ikke vi kan gjøre her, sier han.

Kan ikke gå

Lufthavnsjef Ole M. Rambech tror ikke det vil bli mulig for noe fly å lande i Longyearbyen i dag. Dagens postfly er allerede kansellert, og Lufttransport sine fly står på bakken.

– SAS-flyet er ikke formelt kansellert men i praksis vet vi at det ikke kan gå. Vi krysser fingrene og håper på morgendagen. Det er meldt om endringer i været i morgen, men om det er nok vet vi ikke, sier Rambech.

Han legger til at værmeldingene ser bedre ut onsdag.

– Da ser det ut til at været skal endre seg, sier Rambech.

Varmt vær

Det er varmt vær og regn i kombinasjon med kuldegrader i bakken som skaper problemer for banemannskapene. Natt til fredag begynte det å regne og fredagens fly ble kansellert på grunn av glatt rullebane. Lørdag ble det satt opp ekstrafly, mens ruteflyet landet som normalt i går.

– Da var bremseforholdene greie når flyet landet, men hadde det stått en time til på bakken spørs det om vi hadde fått det av gårde igjen. Forholdene skifter fort, sier Rambech.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!