Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen fly i dag

Lufthavnsjef Ole M. Rambech har ikke tro på at det vil kunne lande fly i Longyearbyen i dag. Friksjonen på rullebanen er for dårlig. FOTO: Birger Amundsen

Ingen fly i dag

Glatt rullebane stanser på nytt flytrafikken til Longyearbyen. Et ambulansefly er blant flyene som ikke får landet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2010 kl 12:18

– I går var det et ambulansefly som ikke fikk landet. Flymannskapene overveide situasjonen i dag, men har ikke dratt fra Tromsø, sier avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, Søren Nissen.

Ifølge ham er ikke situasjonen for personen flyet skulle hente akutt, men Nissen ønsker å få fraktet pasienten til fastlandet så snart som mulig.

– Pasienten skal ha viderebehandling i Tromsø, behandling som ikke vi kan gjøre her, sier han.

Kan ikke gå

Lufthavnsjef Ole M. Rambech tror ikke det vil bli mulig for noe fly å lande i Longyearbyen i dag. Dagens postfly er allerede kansellert, og Lufttransport sine fly står på bakken.

– SAS-flyet er ikke formelt kansellert men i praksis vet vi at det ikke kan gå. Vi krysser fingrene og håper på morgendagen. Det er meldt om endringer i været i morgen, men om det er nok vet vi ikke, sier Rambech.

Han legger til at værmeldingene ser bedre ut onsdag.

– Da ser det ut til at været skal endre seg, sier Rambech.

Varmt vær

Det er varmt vær og regn i kombinasjon med kuldegrader i bakken som skaper problemer for banemannskapene. Natt til fredag begynte det å regne og fredagens fly ble kansellert på grunn av glatt rullebane. Lørdag ble det satt opp ekstrafly, mens ruteflyet landet som normalt i går.

– Da var bremseforholdene greie når flyet landet, men hadde det stått en time til på bakken spørs det om vi hadde fått det av gårde igjen. Forholdene skifter fort, sier Rambech.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!