Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen drift i Svea

HMS-direktør i Store Norske, Einar Fjerdingøy, i Svea Nord sommeren 2007. FOTO: Birger Amundsen

Ingen drift i Svea

Store Norske har valgt å stanse all virksomhet i Svea Nord fordi beredskapen på Svalbard er svekket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2011 kl 12:31

– Askeskyen er forventet inn over området som berører lufttrafikken mellom Longyearbyen og Svea. Siden vi ikke har en sikker beredskap har vi valgt å stoppe virksomheten inntil videre, sier HMS-direktør i Store Norske, Einar Fjerdingøy.

Driften stanset klokken 12, og det er usikkert når den starter opp igjen.

– Vi forholder oss til meldingene vi får fra Sysselmannen og tar våre beslutninger på bakgrunn av dem. Sitausjonen kan endre seg fort, og det må vi ta konsekvensen av når vi gjør en beslutning, sier Fjerdingøy.

Båter i beredskap

Gruveselskapet er i gang igjen med vanlig produksjon og oppfaring i gruva etter strosseflyttet tidligere i år. Nå som driften er stoppet, er det bare vakthold og inspeksjoner som opprettholdes, i tillegg til å ivareta samfunnsdriften i Svea.  

Enn så lenge kan Airlift fly lokalt på Svalbard. Alle flyvninger til og fra øygruppa er kansellert, det samme er de lokale flyvningene til Lufttransport. Ved Sørkapp ligger kystvaktskipet «Barentshav», og sysselmannsfartøyet «Nordsyssel» ligger i beredskap i Bellsund-området. 


Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!