Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen boligløsning

Museumdirektør Tora Hultgreen må ta tiggerstaven fatt for å få løst boligfloka neste år. FOTO: Kjersti Elverum Kvile (arkiv)

Ingen boligløsning

Statsbudsjettet for 2013 gir ingen løsning på boligproblemet til Svalbard Museum.

Tekst:

Publisert:

Til nå har museet leid direktørbolig av Longyearbyen lokalstyre, men fra august 2013 må museet ut av boligen. Museet har ikke penger til å kjøpe leilighet selv, og i forslaget til statsbudsjett for neste år, er det heller ikke satt av penger til museumsbolig.

– Vi må ta tiggerstaven fatt og se om vi kan få en statsgaranti til å kjøpe en boligandel i Statsbygg, slik mange offentlige etater gjør i Longyearbyen, sier museums­direktør Tora Hultgreen.

En slik andel koster drøye 200.000 kroner, og gjør at Svalbard museum får tilgang til potten av Statsbygg-leiligheter i Longyearbyen.

– Vi må finne en løsning. For å få kvalifisert personell, må vi kunne tilby bolig til en overkommelig pris, sier Hultgreen.

I dag tilbyr museet bolig til subsidiert leie til to av stillingene: direktør og en konservator.


Fornøyd

I statsbudsjettet foreslår regjeringen et tilskudd på 10,5 millioner kroner over svalbardbudsjettet, samt 1,6 millioner kroner over Kulturdepartementets budsjett, en økning på 350.000 kroner.

– Vi er fornøyde med det, men vi hadde også søkt midler til en konservator/formidler innen naturhistorie. Vi har søkt om dette de siste tre årene, men ikke fått penger, sier Hultgreen.


Ønsker mer naturhistorie

Direktøren sier museet er dyktig på kulturhistorie, men har for liten kompetanse innen naturhistorie. Foreløpig har museet løst denne floken, siden paleontolog Jørn Hurum har en bi-professorstilling ved museet ut 2013.

– Vi skulle gjerne ha fortalt mer om klimahistorien, den menneskeskapte klimautviklingen og fossilfunnene, sier Hultgreen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!