Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Det blir åpent informasjonsmøte på Kulturhuset i Longyearbyen i kveld.
Publisert

På møtet i kveld vil Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre, Longyearbyen sykehus, Svalbard kirke, Longyearbyen Røde Kors og NVE være tilstede.

Det har nettopp vært et møte i beredskapsrådet i Longyearbyen. Der ble det besluttet å opprettholde evakueringen. På møtet i kulturhuset vil syssselmann Kjerstin Askholt gå gjennom status for situasjonen og det de vet så langt.

– Vi opprettholder evakueringen inntil videre. NVE sender opp flere skredeksperter i morgen som skal gjennomgå hele fjellsiden (på Sukkertoppen, red. anm.) og se på hvorfor skredet ble større enn beregnet. Inntil den vurderingen er på plass, er min vurdering at vi opprettholder evakueringen, sier Askholt.

Sissel Hultgren, leder i krisesekretariatet i Longyearbyen lokalstyre, sier at det er 206 personer som er registrert som evakuerte nå i kveld.

– Jeg er ganske sikker på at vi skal klare å få innlosjert alle. Vi begynner å se enden på dette arbeidet nå. Nok en gang er det mange som får tilbud om å bo hos noen i bekjentskapskretsen sin, sier Hultgren.

Powered by Labrador CMS