Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ikke tidligere skjenking

 

Ikke tidligere skjenking

Det er lite som tyder på at spisesteder innenfor skjenkeringen i Longyearbyen får servere alkohol tidligere enn i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er foreløpig få endringer å spore i skjenkepolitikken når «Ruspolitisk handlingsplan for Longyearbyen 2004-2012», nå skal rulleres og sendes ut på høring. Planen skal revideres for de kommende fire år, og ble denne uka behandlet i Administrasjonsutvalget (AU). Mot Høyres stemme gikk de inn for å beholde de samme skjenketidene i sentrum som i dag, også for spisestedene.

Flere puber
I dag kan alle med skjenkebevilling innenfor skjenkeringen servere alkohol mellom klokken 17 og klokken 02. Utenfor kan de servere øl og vin fra klokken 11 og brennevin fra klokken 13.
Heinrich Eggenfellner (H) tror det ville fremme en sunnere alkoholpolitikk dersom spisesteder kunne skjenke øl og vin tidligere på dagen.
– Jeg synes det burde være en åpning for at spisesteder som Busen og Fruene skulle kunne selge øl og vin fra klokken 13 til klokken 22. I dag er det mer lønnsomt å starte en pub eller bar enn et spisested, og da risikerer vi at det bare kommer flere puber og barer, sier Eggenfellner.
Hans motforslag om at spisesteder kunne få alternative skjenketider, hvis de selv ønsket det, innebar også at de ikke ville få bevilling for brennevin. De andre partiene mener det er viktigere å skjerme barn fra at det drikkes alkohol i sentrum tidlig på ettermiddagen.
– Det er mange barn og unge i sentrum, og jeg synes vi har rimelig greie regler som vi har, sier Kjell Mork (Ap).
– Det er mange barn og unge i sentrum etter klokken 17 også, og jeg synes det er sunnere at det drikkes øl eller vin til maten enn at det kommer flere puber, sier Eggenfellner.

Skjenkestuer
Han frykter at den rådende skjenkepolitikken kan få Kafé Busen stengt, og at det blir mer lønnsomt for andre som driver spisested å heller starte pub.
– Vi legger ikke opp til at det er greit å starte et spisested i sentrum. Turister og tilreisende savner å ta seg en øl til maten, og hvorfor skulle de ikke kunne det? spør Eggenfellner.
Eystein Markusson (TF) mener det er en stor fare for at spisesteder kan bli rene skjenkestuer dersom de får skjenke fra klokken 13.
– Med mindre vi innfører spiseplikt i Longyearbyen, klarer vi ikke å forhindre øldrikking fra klokken 13. Jeg er helt imot å åpne for det om dagen. Jeg ser at kafeer og restauranter ønsker det fordi de da får større inntjening, men for befolkningen sin del ser jeg ikke noe behov for det, sier Markusson.
Når forslaget har vært ute på høring, blir det Lokalstyret som endelig skal vedta rulleringen av planen.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!