Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ikke økt behov for elektrisitet

Dagens innbyggertall vil ikke utløse økt behov for elektrisitet, sa statssekretær Gjermund Hagesæter da han la fram Svalbardmeldingen på onsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

– Ikke økt behov for elektrisitet

Ingen planer for ny energi i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Regjeringen ønsker ikke flere innbyggere i Longyearbyen og det blir ikke økt offentlige tilbud.

Meldingen inneholder ikke noe om «hjertet» i lokalsamfunnet; Energiverket, som produserer elektrisitet og varme. Alternative energiformer eller elektrisk kabel til fastlandet er heller ikke tatt med.

-Kullkraftverket har gjennomgått en betydelig oppussing, og har forlenget levetiden. Gruve 7 vil føres videre en stund fremover, sa statssekretær Gjermund Hagesæter da han presenterte Stortingsmeldingen onsdag. Meldingen skal nå behandles av komiteene, og vil komme opp til politisk behandling i Stortinget til høsten.

Hagesæter brukte selv ordet «robust» en rekke ganger da han presenterte planen, selv om ordet er utelatt i meldingen og erstattet med levedyktig.

-Vi er fornøyd med dagens bosetning, de offentlige tilbudene vil ikke øke. Dagen innbyggertall vil ikke utløse økt behov for elektrisitet, sa statssekretæren

Normalt følger det sjelden konkrete pengesummer med en Stortingsmelding, heller ikke denne gang, med ett unntak.

Regjeringen bevilger 10 millioner kroner ekstra til å gjenoppbygge en ny bydel etter skredet like før jul. Her vurderes det å etablere et boligområde på et nytt og tryggere sted enn Lia.

Videre vurderes det å etablere statlige arbeidsplasser i Longyearbyen. Forbrukerrådet og Norsk Helsenett ble nevnt i presentasjonen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!