Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ikke kjørbar med det første

Store ødeleggelser: Bydrift er igang med å planlegge ny overgang, men det vil ta tid. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ikke kjørbar med det første

Brua i Museumsveien ble tatt av elva. Det kan drøye helt til vinteren før en ny er på plass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2013 kl 12:53

Bydrift har holdt brua i Museumsveien, nord for Polarflokken barnehage, under oppsikt i lang tid. I forrige uke besluttet de å stenge brua.

– Fredag begynte asfalten på veien å sprekke opp. Deretter raste alt ut, sier driftsingeniør Thomas Skogvold i Bydrift.

Planlegger ny overgang

Han forteller at årsaken til kollapsen er at vannet har funnet nye veier i grusen. Vannet skal egentlig renne gjennom rørene som ligger under veien, men har i stedet tatt med seg massen nedover i elva. Det har ført til at fundamentet under rørene er blitt vasket bort, noe som igjen førte til at rørene ikke lenger hadde noe fast grunn å ligge på.

– Veien lå på rørene. Når de ble borte, kollapset veien.

Søndag startet gravearbeidet for å sørge for at ikke mer langs elva skulle rase ut. Når en ny bru kommer på plass er ikke avklart.

– Vi skal nå planlegge en ny overgang for å erstatte den som ble tatt av flomvannet. Når den er klar, vet jeg ikke. Det skjer i alle fall ikke før vinteren, sier Skogvold.

Legger om forsyningskabel

I rørene under brua lå det en høyspent forsyningskabel fra Energiverket. Den ble koblet ut før veien kollapset, og skal nå settes opp over bakken.

– Det skal settes opp to stopler til kabelen, sier Skogvold.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!