Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ikke godkjent som bil

Gatekjøkkenbilen «Røde Isbjørn» blir stående utenfor Svalbardbutikken inntil videre. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ikke godkjent som bil

Gatekjøkkenbilen får ikke skilter. Nå står den permanent på parkeringsplassen ved Svalbardbutikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter flere advarsler om at bilen ikke kom til å bli godkjent uten teknisk kontroll i Tromsø, tok Kazem Ariaiwand den likevel direkte fra Tyskland til Longyearbyen. Nå får han ikke registrert den, og bilen står parkert på parkeringsplassen ved Svalbardbutikken dag og natt.
Det liker ikke Svalbardbutikken. Administrerende direktør, Jan Haugan, vil at bilen skal fjernes på dagtid.
– Vi ønsker den fjerna, for den tar opp parkeringsplasser, men Kazem har sagt til oss at han har tillatelse til å la den stå der, så da går ikke vi videre med det, sier han.

Ikke løsbart
Ariaiwand er klar over at ikke alle ønsker bilen hans like velkommen.
– De som har butikker i nærheten har spurt meg om jeg har lov til å stå her. Jeg mener jeg har alle tillatelser i orden. Maten er god, alt er i orden, det er bare veivesenet som lager problemer, sier han.
Og problemene med registreringen av bilen vet han ikke hvordan han skal løse.
– Det er egentlig ikke løsbart. Jeg fikk en teknisk godkjennelse på bilen i Tyskland, men for å oversette den til norsk må jeg ha en EU-godkjennelse. Tyskerne sier det ikke er mulig å gjøre det med en amerikansk bil, sier Kazem Ariaiwand.
– Dersom ikke bilen blir forevist Tromsø Trafikkstasjon får han ikke registrert bilen. Dette er nå en sak mellom Tromsø Trafikkstasjon og Ariaiwand, sier sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Les også:
Vil starte gatekjøkken i byen
Gatekjøkkenet snart i gang
Mangler strøm

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!