Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ikke ferdig med Oxbow

Kulltradingselskapet Oxbow Coal anker dommen i Oslo tingrett, hvor selskapet tapte søksmålet mot Store Norske på 400 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2012 kl 16:54

– Oxbow anker på hele dommen. Vi mener at dommen i Oslo tingrett både var grundig og god, og at den var helt riktig. At Oxbow velger å anke tar vi til etterretning. Det ligger ingen dramatikk i dette, sier Bjørn Arnestad. Han var administrerende direktør i Store Norske fram til årsskiftet, og er nå rådgiver i selskapet.

Høsten 2010 sa Store Norske opp avtalen med Oxbow Coal om salget av kull fra Svea Nord-gruva. Begrunnelsen var at avtalen var for god, og at den hadde for lang varighet. Oxbow svarte med å saksøke Store Norske for 400 millioner kroner.

Knusende dom

Dommen i Oslo tingrett, som falt i midten av desember i fjor, var knusende både for Oxbow og for tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen.

Retten mente Hermansen hadde misbrukt sin stilling, og at Oxbow forsto eller burde ha forstått det.

Videre mente retten at Hermansen handlet i strid med Store Norske og eiernes interesse da han i 2005 tilbød Oxbow en forlengelse av kullsalgsavtalen ut 2015.

Det kom fram atskillig snusk og tvilsomme avtaler i dommen fra tingretten. Hvorvidt Oxbow har kort skjult i ermet som ikke kom fram under behandlingen i tingretten, er ikke klart.

Vet ikke når

Bjørn Arnestad sier at han ikke kjenner til når saken kan komme opp i lagmannsretten, men at det etter all sannsynlighet ikke vil skje før neste år.

– Vi fikk en solid dom i vår favør i første instans. De fleste har omtalt dommen som knusende. Dommen var så sterk at vi var i tvil om Oxbow i det hele tatt ville anke den. Nå har de valgt å gjøre det, og det får bli dertes vurdering, sier Bjørn Arnestad.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å få noen uttalelse om grunnlaget for anken fra advokat Pål Lieungh i Advokatfirmaet Thommessen, som representerte Oxbow i tingretten.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!