Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I rute med rørbukkene

Kamil Jaworski (t.v.) og Krzysztof Januszewski jobber for Svalbard Bygg, og snekrer nye rørbukker. FOTO: Christopher Engås

I rute med rørbukkene

Halvparten av Longyearbyens rørbukker skiftes ut i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 08:50

Larmen fra en pelemaskin høres jevnt og trutt i sentrum. Pelingen gjøres i forbindelse med at alle rørbukkene til fjernvarmesystemet i Longyearbyen er i ferd med å bli skiftet ut, og for tiden foregår arbeidet på Elvesletta bak Lompensenteret.

Viktig arbeid

Det er godt over 350 rørbukker som skal skiftes ut i Longyear­byen, og arbeidet skal gjøres over to år. Teknisk sjef i Longyearbyen lokalstyre, Kjersti Holte, sier at arbeidet som ble igangsatt i fjor høst er viktig.

– Vi kan ikke risikere at fjernvarmen faller ut. De gamle bukkene er modne for utskifting, sier hun.

Det er det bodøbaserte firmaet Maskinering AS, som har hovedenteprisen på prosjektet. Svalbard Bygg AS og Anleggsdrift AS er underenteprenører.

Godt i rute

Mens pelingen foregår i regi av Anleggsdrift nært sentrum, jobber snekkerne i Svalbard Bygg for tiden i området ved Nybyen. Daglig leder Trond Håvelsrud forteller at arbeidet er i rute.

– Jeg mener vi har laget 45 til 50 bukker så langt, for det meste i området Nybyen. Vi arbeider oss nedover, og vi har ingen problemer med framdriften sier han.

Håvelsrud tror ikke det skal by på problemer å få hele rørbukkparken skiftet ut etter planlagt tidsskjema.

Nøkkelord

Se bildet større

Pelingen for de nye bukkene pågår for tiden på Elvesletta. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!