Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I kø for å bytte ut dårlig diesel

Svalbard Auto har hatt det travelt etter at det kom feil diesel i drivstoffpumpa. FOTO: Eirik Palm

I kø for å bytte ut dårlig diesel

Over 120 biler har hittil fått byttet diesel etter at Svalbard Auto fikk levert drivstoff av dårligere kvalitet til pumpa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2016 kl 19:21

Svalbardposten skrev fredag at LNS Spitsbergen fikk diesel beregnet til maritim bruk levert på en av tankene som er koblet til dieselpumpa på bensinstasjonen. Dette drivstoffet er ikke beregnet på kjøretøy vinterstid, og nå det blir kaldt får det motoren til å oppføre seg som om den har fått kondens.

Flere kjøretøy har rett og slett stoppet, og da LNS Spitsbergen ble klar over tabben før helga, ble alle kjøretøy som har fylt diesel i tidsrommet 19. februar til 17. mars oppfordret til å kontakte verkstedet og få byttet ut drivstoff og filter gratis.

Det ble dermed ei travel helg.

– Det har gått i ett siden vi gikk ut med dette på fredag, sier administrerende direktør Frank Jakobsen i LNS Spitsbergen.

– Det har vært vel 120 biler så langt. Både små og store kjøretøy og selvsagt internt. Noen er også nede i påsken, så det kan hende det bli noen etterslengere.

Da Svalbardposten var innom verkstedet mandag var det fremdeles biler i kø som trengte hjelp. Noen kom seg ikke til verkstedet på egenhånd. LNSS opplyser at de har vært innom og hjulpet til der hvor kjøretøy har stått, men de fleste har bestilt time.

– Publikum har tatt det godt, og det har ikke vært noen sure miner, sier Jakobsen.

Historien startet med at LNSS for en tid siden lånte ut diesel til en annen aktør, som operer i det maritime markedet. Da drivstoffet skulle leveres tilbake, skjedde misforståelsen, og diesel som er ment for båttrafikk havnet i dieseltanken. Det gikk altså bra til det begynte å bli kaldt.

Det har ikke vært noen motorhavarier.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!