Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I knipe på Sukkertoppen

Sukkertoppen ser forlokkende ut. Men det er svært isete og glatt mange steder, noe et turfølge fikk erfare natt til søndag. FOTO: Christopher Engås

I knipe på Sukkertoppen

De kom seg opp på Sukkertoppen, men nedturen ble i overkant dramatisk.

Tekst:

Publisert:

Et følge bestående av åtte personer bestemte seg for å dra på Sukkertoppen ved Longyearbyen natt til søndag. Etter det Sysselmannen forstår gikk det greit, men klokka halv to i natt fikk vakthavende en telefon.

– Det er isete og glatt i fjellsiden. De ene som var med i følget hadde mistet fotfestet, og seilt flere hunde meter nedover slik at han hadde fått brannsår på ei skinke. Resten av gjengen sto oppe i fjellsiden, forteller sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Personen som ringte lurte på om Sysselmannen hadde utstyr å låne ut slik at følget på Sukkertoppen kunne komme seg ned på en sikker måte.

– Men det ordnet seg etter hvert. Vedkommende som hadde mistet fotfestet og seilt nedover fjellsiden fikk kontakt med folk i spisshusene. Der fikk de lånt noen brodder som ble fraktet opp til de som trengte det, sier Svarstad.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!