Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I knipe på Sukkertoppen

Sukkertoppen ser forlokkende ut. Men det er svært isete og glatt mange steder, noe et turfølge fikk erfare natt til søndag. FOTO: Christopher Engås

I knipe på Sukkertoppen

De kom seg opp på Sukkertoppen, men nedturen ble i overkant dramatisk.

Tekst:

Publisert:

Et følge bestående av åtte personer bestemte seg for å dra på Sukkertoppen ved Longyearbyen natt til søndag. Etter det Sysselmannen forstår gikk det greit, men klokka halv to i natt fikk vakthavende en telefon.

– Det er isete og glatt i fjellsiden. De ene som var med i følget hadde mistet fotfestet, og seilt flere hunde meter nedover slik at han hadde fått brannsår på ei skinke. Resten av gjengen sto oppe i fjellsiden, forteller sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Personen som ringte lurte på om Sysselmannen hadde utstyr å låne ut slik at følget på Sukkertoppen kunne komme seg ned på en sikker måte.

– Men det ordnet seg etter hvert. Vedkommende som hadde mistet fotfestet og seilt nedover fjellsiden fikk kontakt med folk i spisshusene. Der fikk de lånt noen brodder som ble fraktet opp til de som trengte det, sier Svarstad.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!