Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I knipe på Sukkertoppen

Sukkertoppen ser forlokkende ut. Men det er svært isete og glatt mange steder, noe et turfølge fikk erfare natt til søndag. FOTO: Christopher Engås

I knipe på Sukkertoppen

De kom seg opp på Sukkertoppen, men nedturen ble i overkant dramatisk.

Et følge bestående av åtte personer bestemte seg for å dra på Sukkertoppen ved Longyearbyen natt til søndag. Etter det Sysselmannen forstår gikk det greit, men klokka halv to i natt fikk vakthavende en telefon.

– Det er isete og glatt i fjellsiden. De ene som var med i følget hadde mistet fotfestet, og seilt flere hunde meter nedover slik at han hadde fått brannsår på ei skinke. Resten av gjengen sto oppe i fjellsiden, forteller sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Personen som ringte lurte på om Sysselmannen hadde utstyr å låne ut slik at følget på Sukkertoppen kunne komme seg ned på en sikker måte.

– Men det ordnet seg etter hvert. Vedkommende som hadde mistet fotfestet og seilt nedover fjellsiden fikk kontakt med folk i spisshusene. Der fikk de lånt noen brodder som ble fraktet opp til de som trengte det, sier Svarstad.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!