Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I knipe på Diabas

Uten ved ble det kaldt for følget som befant seg på Diabas. De ble hentet av Sysselmannen onsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

I knipe på Diabas

Følget på fire som dro til Diabas mandag fikk problemer med snøskutere og manko på ved.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.01.2017 kl 08:45

Onsdag fløy Sysselmannen til på Diabas for å hente to personer som oppholdt seg i en hytte uten ved til å holde varmen med.

De to var med i et følge på fire personer som dro ut på to snøskutere et par dager før. Vel framme på bestemmelsesstedet stoppet den ene snøskuteren.

Onsdag var det fritt for ved på hytta, og to i følget bestemte seg for å kjøre til Longyearbyen for å få hjelp til snøskuteren som hadde stoppet, og for å hente mer ved.

– Snøskuteren de to kjørte med gikk fri for bensin i Adventdalen. Det utviklet seg etter hvert til et redningsoppdrag. Vi fløy ut til DIabas og hentet de to som var der. De to som hadde fått stopp i Adventdalen kom seg inn til byen på egen hånd, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

Sysselmannen ser på saken, og vurderer en reaksjon. Sysselmannen henstiller folk som ferdes i felt om å ha tilstrekkelig med nødutstyr med seg på turen. Det vil si blant annet satelittelefon, inreach, nødpeilesender, skredsøker, GPS, skremmemidler mot isbjørn, våpen, telt/primus.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!