Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I gang med sushi

Taiichi Fox (t.v.) åpnet dørene til Sushi Kita i Lompensenteret. FOTO: Anders Fjellestad

I gang med sushi

Tirsdag formiddag åpnet Taiichi Fox dørene til sin nye restaurant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2013 kl 14:03

Full folkefest var det riktignok ikke. Men så hadde da heller ikke restauranteieren proklamert åpningen med brask og bram på forhånd.

– Dette er en slags prøveåpning. Lokalene er foreløpig ikke helt ferdige. Jeg skal gjøre noe med belysningen, den er for skarp. I tillegg venter vi på de siste veggdekorasjonene, sier 33-åringen.

Han er halvt japansk og halvt amerikansk. I tillegg har han bodd mange år i Shanghai og stillehavsøya Niue. En ekte verdensborger, med andre ord.

Tre ansatte
Sushirestauranten holder til i Lompensenteret, rett ovenfor den nye thairestauranten som åpnet i høst. Navnet er Sushi Kita, som er det japanske ordet for «nord». Sushi betyr «marinert ris».

– Per nå er vi tre ansatte, inkludert meg. Etter hvert skal staben utvides med to personer, sier Fox.

Ett år
I snart ett år har han jobbet med å få startet opp restauranten i Longyearbyen. Den blir – som stort sett alt annet i byen – verdens nordligste av sitt slag.

– Jeg har ikke helt fått kjent på hvordan det endelig er å kunne åpne dørene. Jeg trenger nok et par uker på å summe meg, sier restaurantsjefen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!