Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I gang med sushi

Taiichi Fox (t.v.) åpnet dørene til Sushi Kita i Lompensenteret. FOTO: Anders Fjellestad

I gang med sushi

Tirsdag formiddag åpnet Taiichi Fox dørene til sin nye restaurant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2013 kl 14:03

Full folkefest var det riktignok ikke. Men så hadde da heller ikke restauranteieren proklamert åpningen med brask og bram på forhånd.

– Dette er en slags prøveåpning. Lokalene er foreløpig ikke helt ferdige. Jeg skal gjøre noe med belysningen, den er for skarp. I tillegg venter vi på de siste veggdekorasjonene, sier 33-åringen.

Han er halvt japansk og halvt amerikansk. I tillegg har han bodd mange år i Shanghai og stillehavsøya Niue. En ekte verdensborger, med andre ord.

Tre ansatte
Sushirestauranten holder til i Lompensenteret, rett ovenfor den nye thairestauranten som åpnet i høst. Navnet er Sushi Kita, som er det japanske ordet for «nord». Sushi betyr «marinert ris».

– Per nå er vi tre ansatte, inkludert meg. Etter hvert skal staben utvides med to personer, sier Fox.

Ett år
I snart ett år har han jobbet med å få startet opp restauranten i Longyearbyen. Den blir – som stort sett alt annet i byen – verdens nordligste av sitt slag.

– Jeg har ikke helt fått kjent på hvordan det endelig er å kunne åpne dørene. Jeg trenger nok et par uker på å summe meg, sier restaurantsjefen.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!