I firsprang mot mål

Deltakerene i Trappers Trail er på vei fra Kapp Laila og ventes i mål ved Huset i 13-tiden i dag. 15 spann la av gårde fra startområdet ved Unis lørdag.

Det gikk raskt for «Team Sava Vit 78N» under starten fra Unis lørdag. Om Elin M. Lien har klart å holde samme tempo på spannet vil vise seg ved målgang ved Huset i 13-tiden.
Publisert
Martin Molde Eriksen med team «Polar Degos» idet de legger av gårde fra Unis lørdag.
Irene Kastner med sitt firspann «Team Tiny».
Lena Danielsen med «Team Novus».

Årets løp er det femte i rekken, og strekker seg over to dager. Første etappe går fra Unis via Adventdalen, Todalen, Bødalen og Colesdalen til Kapp Laila og er på 40 kilometer. Andre etappe startet fra Kapp Laila i dag, og går via Colesdalen gjennom Fardalen, over Fardalspasset og ned Longyearbreen og er på 35 kilometer.

Strålende forhold

Det var gråvær med ti minusgrader da de 15 spannene la av gårde lørdag. I dag er det strålende vær, minus 20 grader og en lett nordøstlig bris.

Vinnertiden for store spann på de to etappene ligger rundt tre timer og førti minutter. De mindre spannene bruker gjerne over fire timer.

Løpet arrangeres av Longyearbyen hundeklubb, og alle deltakerne er bosatt på Svalbard.

Raske bikkjer

I egen omtale av løpet skriver hundeklubben at et hundespann holder en gjennomsnittsfart på 12 til 16 kilometer i timen, avhengig av rute og føre. Det raskeste spannet brukte i fjor tre timer og 37 minutter på de 75 kilometrene, noe som gir en snittid på 20,7 km/t.
Vinnertiden har gått markant ned siden det første løpet ble arrangert i 2009.

Powered by Labrador CMS