Hytterenovasjon i det blå

Flertallskonstellasjonen Ap, Venstre og MDG har ikke bestemt seg i saken om hytterenovasjon, slik det skapes et inntrykk av.

Arild Olsen og flertallet i lokalstyret har ikke hatt et saksframlegg å forholde seg til. Det blir derfor feil å si at posisjonen har bestemt seg for å innføre hytterenovasjon i Longyearbyen, mener han.
Publisert

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) presiserer at han ikke har tatt stilling i saken om hytterenovasjon, slik man kan få inntrykk av i dagens utgave av Svalbardposten.

– Dette er en sak som dukket opp på en strategikonferanse for ei stund siden, og senere i budsjettforhandlingene. Da den kom til administrasjonsutvalget (AU), ble det enstemmig vedtatt å sende den tilbake til administrasjonen. Saksframlegget var ikke godt nok, sier Olsen.

Han har merket seg debatten på sosiale medier, der høyreleder Kjetil Figenschou har vært aktiv. Det er skapt et inntrykk av at Ap, Venstre og MDG vil gå inn for å innføre hytterenovasjon.

– Jeg synes det er merkelig at enkelte lokalpolitikere argumenterer på den måten, og tar ei beslutning, når et samlet AU sparket ballen tilbake til administrasjonen, sier Olsen.

Selv har han ikke konkludert i saken. Akkurat nå undersøkes det også om Longyearbyen lokalstyre faktisk er lovpålagt å ha hytterenovasjon. Hvis administrasjonen får ei saksframstilling på bordet, kan saken bli behandlet i lokalstyremøtet den 15. desember, som også er budsjettmøtet.

Powered by Labrador CMS