Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvor brenner det?

I fyr og flamme: Henning Kjøs Lien løper i mål for Longyearbyen brannvesen under stafetten som åpnet årets TV-aksjon.. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Hvor brenner det?

Mumier, brannmenn, dansker, laboranter og et knippe mennesker i tettsittende klær. Årets TV-aksjon er i gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:21

Lørdag gikk bokstavelig talt startskuddet for årets TV-aksjon på torget i Longyearbyen. For andre år på rad ble det arrangert stafett til inntekt for et veldedig formål, og 11 lag fullførte løypa – i varierende stil.

Badstue

Selv om det var overskytet og 5-6 grader i lufta, stilte Lea Steinhovden fra Basecamp i selskinnsvotter og en enorm dunjakke.

– Den puster på ingen måte. Det kommer til å bli en badstue dette her, uttalte hun før start.

Sammen med fire lagvenninner fra Basecamp, alle sammen iført et antrekk de bruker i sitt daglige virke, dro hun i land premien for beste innslag. Her var det både redningsvester, kajakkårer, scooterdress og klatreutstyr. Sterkest var likevel Charlotte Sandmo som på sisteetappa løp i mål iført overlevelsesdrakt.

– Jeg er helt gjennomvåt av svette, sier hun og får et glass vann.

– Men det er veldig bra at vi får testet draktene. Denne puster ikke, og da kommer det heller ikke inn noe vann, sier Sandmo.

At det var størrelse 42 i sko hjalp heller ikke for nette jenteføtter. Tiden ble 20:43, og en desidert sisteplass.

Nybyen-Unis t/r

Vinneren ble «Snakk om flaks», som besto av UNIS-studenter (12.25 minutter). De kom inn like bak KSAT BIL, avdeling Svalsat (12.14 minutter), men siden dette var et rent herrelag, gikk førstepremien til «Snakk om flaks».

– Snakk om flaks, utbrøt et overrasket lag like etter seiersseremonien.

Treningen har bestått i å gå til Unis fra Nybyen hver morgen, og tilbake igjen på ettermiddagen.

– Det var veldig gøy å vinne, og så er dette en god måte å samle inn penger til veldedighet på, sier Myselie Nguyen.

Ingen blodinnsats

Kristin Furu Grøtting gjorde en strålende innsats som speaker, og serverte oppdaterte resultater og bakgrunnsinformasjon for en god slump mennesker som var kommet for å se på. Men selv om det var tendenser til både oppvarming og uttøying blant løperne, er det ikke prestasjonene som står i høysetet under stafetten.

– Det skal ikke være noe blodinnsats for det viktigste er å ha det gøy. Det er en fin anledning for bedrifter i byen å vise seg fram, sier Helle Jakobsen fra Svalbard Turn.

En av dem som hadde tatt dette på alvor, var Longyearbyen brannvesen. I fullt utstyr tok de seg lekent gjennom løypa, selv om rapportene tyder på at han som løp med fullt røykdykkerutstyr sleit litt.

– Det viktigste for oss er å ha det gøy og vise fram brannvesenet, sier Troels Yttredal, som løp bevæpnet med øks på førsteetappen.

Kollisjon

Årets stafett ble arrangert litt tidligere på høsten enn fjorårets. Da måtte løperne takle snøføre. Ulempen med framskyvningen var at det kolliderte med rypejakt, breøvelse og en opprinnelig plan om søppeltokt på Fuglefjella med Sysselmannen.

– Det er vanskelig å få det til å passe for alle. Vi får vurdere hva vi gjør til neste år, sier Helle Jakobsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Vinneren: De kom ikke først i mål, men vant likevel. Fra venstre: Jøran Solnes Skaar, Ingvild Ketilsdotter Øverland, Ola Formo Kihle, Myselie Nguyen og Valentin Tertius Bickel. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

God kjemi: Ansatte fra UNIS deltok i hvite laboratoriefrakker. Fra venstre: Thomas Gøelles, Xiangcai Chen, Silje Eriksen Holmen, Anatoly Sinitsyn og Sunil Mundra. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

BIL-istene: Ola Wien jubler for KSAT BIL, som gjennomførte løypa på småpene 12.14. I bakgrunnen kommer Myselie Nguyen i rosa. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Papirarbeid: Ekte mumier drikker Capri-Sonne. Her er Heather Amanda Bell på vei til startstreken for sin etappe. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Badstue: Lea Steinhovden fikk det varmt på sin etappe. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!