Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hver fjerde lærer er ny

Rektor Anne Søvold Vikanes i midten foran, flankert av Bente Birkedal (t.v.) og Anne-Line Pedersen. Neste rekke fra venstre: Ellen H. Nævdal, Ragnhild A. Erntsen, Kristin L. Malm og Siri Bendiksen. Tredje rekke: Trond Petter Austad, Lars Thomas Dolven, Geir V. Karlsen og Per-Ole Gjøvik. Bakerst: Trond Breen, Roar Ellefsen og Sigurd Rage. FOTO: Christopher Engås

Hver fjerde lærer er ny

Longyearbyen skole følger normen for utskiftning av folk i byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2014 kl 11:11

Rektor Anne Søvold Vikanes har et luksusproblem når hun og ledelsen skal ansette nye lærere. Om lag 140 hadde søkt jobb på Longyearbyen skole kommende skoleår, og ti av disse kan i disse dager ta fatt på skoleåret med nye elever.

Ungdomsskolesatsing

– Vi gikk veldig bredt ut, og fikk mange kjempegode søkere til de ledige lærerjobbene. I alt tolv har sluttet eller blitt pensjonister, og vi har ansatt ti nye lærere pluss en del vikarer, sier Vikanes, som har om lag 40 lærere i staben sin.

Av endringer siden siste skoleår bør nevnes nytt og sikrere dekke i deler av skolegården hvor spesielt de yngre elevene vanker i friminuttene. I tillegg skal Longyearbyen skole med i den nasjonale satsingen på ungdomsskoletrinnet. Dette er et ledd i Kunnskapsdepartementets satsing for å fornye ungdomstrinnet, hvor forskning viser at motivasjonen er lavest.

– For Longyearbyen skole, som har barnetrinn og videregående trinn, vil vi bruke metodikkene helt ned i femte klasse, og opp i videregående. Det blir ekstra fokus på lesing, skriving og regning, sier rektoren.

Utover dette jobber skolen også med et minoritetsprosjekt, der målet er å få elever med minoritetsbakgrunn mest mulig effektivt integrert.

Når Svalbardposten treffer rektoren er det dagen før skolestart, med hektisk aktivitet i alle kriker og kroker av skolebygget. Rektoren bedyrer at hun ikke er stresset, og at stemningen på huset er god.

God stemning

– Vi har jobbet litt i det siste med å ta imot de nye ansatte, med omvisning og det som hører med til å begynne å jobbe på en så spesiell plass. Det er ei stor omveltning fra fastlandet, sier Vikanes som har ni års erfaring fra rektorjobb på fastlandet.

– Hva er den største forskjellen fra fastlandet?

– Det må være fokuset på sikkerhet, og at vi her i Longyearbyen i langt større grad må være selvhjulpne. Vi har ikke noe nært støtteapparat, og må klare oss selv. Men det går fint. Det har vært fantastisk stemning på jobb i tiden fram mot skolestart, så dette ser ut til å bli veldig bra, smiler rektor Anne Søvold Vikanes.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!