Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hver fjerde lærer er ny

Rektor Anne Søvold Vikanes i midten foran, flankert av Bente Birkedal (t.v.) og Anne-Line Pedersen. Neste rekke fra venstre: Ellen H. Nævdal, Ragnhild A. Erntsen, Kristin L. Malm og Siri Bendiksen. Tredje rekke: Trond Petter Austad, Lars Thomas Dolven, Geir V. Karlsen og Per-Ole Gjøvik. Bakerst: Trond Breen, Roar Ellefsen og Sigurd Rage. FOTO: Christopher Engås

Hver fjerde lærer er ny

Longyearbyen skole følger normen for utskiftning av folk i byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2014 kl 11:11

Rektor Anne Søvold Vikanes har et luksusproblem når hun og ledelsen skal ansette nye lærere. Om lag 140 hadde søkt jobb på Longyearbyen skole kommende skoleår, og ti av disse kan i disse dager ta fatt på skoleåret med nye elever.

Ungdomsskolesatsing

– Vi gikk veldig bredt ut, og fikk mange kjempegode søkere til de ledige lærerjobbene. I alt tolv har sluttet eller blitt pensjonister, og vi har ansatt ti nye lærere pluss en del vikarer, sier Vikanes, som har om lag 40 lærere i staben sin.

Av endringer siden siste skoleår bør nevnes nytt og sikrere dekke i deler av skolegården hvor spesielt de yngre elevene vanker i friminuttene. I tillegg skal Longyearbyen skole med i den nasjonale satsingen på ungdomsskoletrinnet. Dette er et ledd i Kunnskapsdepartementets satsing for å fornye ungdomstrinnet, hvor forskning viser at motivasjonen er lavest.

– For Longyearbyen skole, som har barnetrinn og videregående trinn, vil vi bruke metodikkene helt ned i femte klasse, og opp i videregående. Det blir ekstra fokus på lesing, skriving og regning, sier rektoren.

Utover dette jobber skolen også med et minoritetsprosjekt, der målet er å få elever med minoritetsbakgrunn mest mulig effektivt integrert.

Når Svalbardposten treffer rektoren er det dagen før skolestart, med hektisk aktivitet i alle kriker og kroker av skolebygget. Rektoren bedyrer at hun ikke er stresset, og at stemningen på huset er god.

God stemning

– Vi har jobbet litt i det siste med å ta imot de nye ansatte, med omvisning og det som hører med til å begynne å jobbe på en så spesiell plass. Det er ei stor omveltning fra fastlandet, sier Vikanes som har ni års erfaring fra rektorjobb på fastlandet.

– Hva er den største forskjellen fra fastlandet?

– Det må være fokuset på sikkerhet, og at vi her i Longyearbyen i langt større grad må være selvhjulpne. Vi har ikke noe nært støtteapparat, og må klare oss selv. Men det går fint. Det har vært fantastisk stemning på jobb i tiden fram mot skolestart, så dette ser ut til å bli veldig bra, smiler rektor Anne Søvold Vikanes.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!