Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem var John Willis?

Messingplata er festet på toppen av en påle som er plassert på nordøstsiden av Rindersbukta. FOTO: Stein Arne Ellingsen

Hvem var John Willis?

Hva skjedde i Rinders-bukta sommeren 1985, og hvem var John Willis? Dette er noe Stein Arne Ellingsen i Svea gjerne skulle hatt svar på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2010 kl 12:00

– Noen i Svea mener å huske at det var noe som skjedde med en forsker, men ingen husker om det var et naturlig dødsfall eller en ulykke. Jeg har undersøkt over alt uten å finne ut av dette, sier Stein Arne Ellingsen.

Ellingsen eier hytte på nordsiden av Rindersbukta, like sørøst for Svea. Ikke langt unna hytta står en påle med en messingplate festet til toppen med tekst inngravert: «To the Memory of JOHN WILLIS B.D.S. 13-3-61 – 29-7-85 A Good Friend and Companion».

Var han en ung tannlege?

– Det eneste jeg har funnet ut av gjennom søk på internett er at bokstavene B. D. S. står for Bachelor of Dental Surgery. Det får jeg ikke helt til å stemme siden Willis bare var 24 år da han døde. Jeg tviler på at han var ferdig utdannet tannlege så ung. Bokstavene kan selvsagt bety noe helt annet, mener Ellingsen.

Hvorvidt dødsfallet skjedde i 1885 eller 1985 er heller ikke helt klart.

– Jeg mener at det ikke kan ha skjedd i 1885 fordi Paulabreen den gang sannsynligvis fylte det meste av Rindersbukta. Plata og bokstavene har heller ikke 1800-tallspreg.

Ikke sommeravis

Svalbardposten begynte med sommerutgivelse først i 1986, og hadde sin siste utgivelse for sesongen 14. juni 1985. Derfor har Ellingsen heller ikke funnet noe der.

– Det er ei nøtt som man har grublet mye over, derfor hadde det vært artig å finne ut av hva som skjedde. Noen må vite noe, fastslår Stein Arne Ellingsen, som arbeider i Svea som maskinmekaniker for Store Norske.

Skulle noen ha tips i saken bes vedkommende sende epost til: birger@svalbardposten.no

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!