Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem var John Willis?

Messingplata er festet på toppen av en påle som er plassert på nordøstsiden av Rindersbukta. FOTO: Stein Arne Ellingsen

Hvem var John Willis?

Hva skjedde i Rinders-bukta sommeren 1985, og hvem var John Willis? Dette er noe Stein Arne Ellingsen i Svea gjerne skulle hatt svar på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2010 kl 12:00

– Noen i Svea mener å huske at det var noe som skjedde med en forsker, men ingen husker om det var et naturlig dødsfall eller en ulykke. Jeg har undersøkt over alt uten å finne ut av dette, sier Stein Arne Ellingsen.

Ellingsen eier hytte på nordsiden av Rindersbukta, like sørøst for Svea. Ikke langt unna hytta står en påle med en messingplate festet til toppen med tekst inngravert: «To the Memory of JOHN WILLIS B.D.S. 13-3-61 – 29-7-85 A Good Friend and Companion».

Var han en ung tannlege?

– Det eneste jeg har funnet ut av gjennom søk på internett er at bokstavene B. D. S. står for Bachelor of Dental Surgery. Det får jeg ikke helt til å stemme siden Willis bare var 24 år da han døde. Jeg tviler på at han var ferdig utdannet tannlege så ung. Bokstavene kan selvsagt bety noe helt annet, mener Ellingsen.

Hvorvidt dødsfallet skjedde i 1885 eller 1985 er heller ikke helt klart.

– Jeg mener at det ikke kan ha skjedd i 1885 fordi Paulabreen den gang sannsynligvis fylte det meste av Rindersbukta. Plata og bokstavene har heller ikke 1800-tallspreg.

Ikke sommeravis

Svalbardposten begynte med sommerutgivelse først i 1986, og hadde sin siste utgivelse for sesongen 14. juni 1985. Derfor har Ellingsen heller ikke funnet noe der.

– Det er ei nøtt som man har grublet mye over, derfor hadde det vært artig å finne ut av hva som skjedde. Noen må vite noe, fastslår Stein Arne Ellingsen, som arbeider i Svea som maskinmekaniker for Store Norske.

Skulle noen ha tips i saken bes vedkommende sende epost til: birger@svalbardposten.no

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!