Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem får prisen?

Anne Lise K. Sandvik er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Hvem får prisen?

Anne Lise K. Sandvik har stått på for Svalbard, men hun er ikke alene. Hvem synes du fortjener heder?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2014 kl 12:50

Anne Lise K. Sandvik er samfunnsengasjert, er aktiv samfunnsdebattant, har stått på for kulturlivet og ikke minst stått "på hau" for innsamlingsaksjonen på TV. I år skulle pengene gå til å skaffe vann til én million mennesker.

Christin Kristoffersen, lokalstyreleder, jobber hardt for å gjøre landingen etter kuttene i Store Norske så myk som mulig for Longyearbyen og Svalbard. Hun har brukt mye tid på møter med beslutningstakere, nettverk og motstandere av kulldrift, og er på langt nær ferdig. Har i tillegg vært pådriver for nye planer for morgendagens Svalbard.

Arild Olsen, leder i gruveklubben i Store Norske, har hatt en travel høst etter beslutningen om å redusere driften i kullselskapet og si opp ansatte. Den viktigste oppgaven har vært å ivareta hver enkelt av de ansatte, men han har også vært med på å legge premissene for hvordan selskapet kan overleve kullkrisen.

Espen Helgesen, bluesgeneralen, som sammen med mannskapet i Longyearbyen bluesklubb og et stort antall frivillige, har fått musikkinteresserte til å valfarte til Longyearbyen i slutten av oktober, og dermed bidratt til å forlenge turistsesongen inn mot polarnatta.

Folkets pris
Dette er noen av forslagene så langt, men vi tar gjerne imot flere fra våre lesere før vi starter avstemningen her på svalbardposten.no og på epost.

Årets svalbardianer favner bredt og er folkets pris. Prisen skal deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for øygruppen i år.

Årets svalbardianer vil i tillegg til heder bli overrakt et kunstverk.

Kåringen
Kandidatene blir presentert i Svalbardpostens nyttårsnummer. Samtidig vil avstemmingen starte på nett og via epost, mens et utvalgt panel gi sine stemmer, og summen av dette fører oss altså fram til kåringen.

I tillegg til heder og ære vil det også følge et kunstverk med prisen.

Så hvem bør bli nominert?
Send en epost til post@svalbardposten.no.

Forslagsstillere og avstemmingen behandles anonymt.

Nøkkelord

Se bildet større

Arild Olsen er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Christin Kristoffersen er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!