Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem får prisen?

Anne Lise K. Sandvik er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Hvem får prisen?

Anne Lise K. Sandvik har stått på for Svalbard, men hun er ikke alene. Hvem synes du fortjener heder?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2014 kl 12:50

Anne Lise K. Sandvik er samfunnsengasjert, er aktiv samfunnsdebattant, har stått på for kulturlivet og ikke minst stått "på hau" for innsamlingsaksjonen på TV. I år skulle pengene gå til å skaffe vann til én million mennesker.

Christin Kristoffersen, lokalstyreleder, jobber hardt for å gjøre landingen etter kuttene i Store Norske så myk som mulig for Longyearbyen og Svalbard. Hun har brukt mye tid på møter med beslutningstakere, nettverk og motstandere av kulldrift, og er på langt nær ferdig. Har i tillegg vært pådriver for nye planer for morgendagens Svalbard.

Arild Olsen, leder i gruveklubben i Store Norske, har hatt en travel høst etter beslutningen om å redusere driften i kullselskapet og si opp ansatte. Den viktigste oppgaven har vært å ivareta hver enkelt av de ansatte, men han har også vært med på å legge premissene for hvordan selskapet kan overleve kullkrisen.

Espen Helgesen, bluesgeneralen, som sammen med mannskapet i Longyearbyen bluesklubb og et stort antall frivillige, har fått musikkinteresserte til å valfarte til Longyearbyen i slutten av oktober, og dermed bidratt til å forlenge turistsesongen inn mot polarnatta.

Folkets pris
Dette er noen av forslagene så langt, men vi tar gjerne imot flere fra våre lesere før vi starter avstemningen her på svalbardposten.no og på epost.

Årets svalbardianer favner bredt og er folkets pris. Prisen skal deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for øygruppen i år.

Årets svalbardianer vil i tillegg til heder bli overrakt et kunstverk.

Kåringen
Kandidatene blir presentert i Svalbardpostens nyttårsnummer. Samtidig vil avstemmingen starte på nett og via epost, mens et utvalgt panel gi sine stemmer, og summen av dette fører oss altså fram til kåringen.

I tillegg til heder og ære vil det også følge et kunstverk med prisen.

Så hvem bør bli nominert?
Send en epost til post@svalbardposten.no.

Forslagsstillere og avstemmingen behandles anonymt.

Nøkkelord

Se bildet større

Arild Olsen er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Christin Kristoffersen er foreslått som kandidat til Årets svalbardianer. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!