Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem bør få prisen?

Er Christin Kristoffersen (øverst t.v.), Svalbard Turn (her ved Helle M. Jakobsen), Arild Olsen, Anne Lise Klungseth Sandvik eller Espen Helgesen Årets svalbardianer? Om ikke, send ditt forslag til kandidat i løpet av dagen. FOTO: Svalbardposten

Hvem bør få prisen?

Anne Lise K. Sandvik, de frivillige i Svalbard Turn og lokalstyrelederen har alle stått på for Svalbard det siste året. Hvem blir Årets svalbardianer?

I dag går fristen for å foreslå kandidater til Årets svalbardianer ut. Noen av dem som var foreslått da Svalbardposten gikk i trykken onsdag er:

Arild Olsen, leder i gruveklubben i Store Norske, har hatt en travel høst etter beslutningen om at kullselskapet må redusere driften og si opp ansatte. Den viktigste oppgaven har vært å ivareta hver enkelt av de ansatte, men han har også vært med på å legge premissene for hvordan selskapet skal overleve kullkrisen.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) jobber hardt for å gjøre landingen etter kuttene i Store Norske så myk som mulig, for Longyearbyen og Svalbard. Hun har brukt mye tid på møter med beslutningstakere, nettverk og motstandere av kulldrift, og er på langt nær ferdig. Hun har i tillegg vært pådriver for nye planer for morgendagens Svalbard.

Espen Helgesen, bluesgeneralen, som sammen med mannskapet i Longyearbyen bluesklubb og et stort antall frivillige, har fått musikkinteresserte til å valfarte til Longyearbyen i slutten av oktober. Dermed har bluesklubben også bidratt til å forlenge turistsesongen inn mot polarnatta.

Anne Lise Klungseth Sandvik er samfunnsengasjert, en aktiv samfunnsdebattant, har stått på for kulturlivet og ikke minst stått «på hau» for Tv-aksjonen. I år gikk pengene til å skaffe vann til én million mennesker.

Svalbard Turn som engasjerer mange av Longyearbyens innbyggere til å bruke kroppen. De tilbyr en fyldig meny med aktiviteter, og det er ikke få dugnadstimer som legges ned av trenere og ledere for å gi et godt tilbud. Svalbard Turn gir også et løft til reiselivet gjennom Svalbard Skimaraton og Svalbard Marathon.

Folkets pris
Årets svalbardianer favner bredt, og er folkets pris. Prisen skal deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for øygruppen i år.

Kåringen
De nominerte blir presentert i Svalbardpostens nyttårsnummer. Samtidig vil avstemmingen starte på nett og via epost, mens et utvalgt panel gir sine stemmer.

I tillegg til heder og ære, vil et kunstverk følge med prisen.

Så hvem bør bli nominert?
 Det er mulig å foreslå kandidater ut dagen i dag, 19. desember.

Send en epost til line@svalbard­posten.no.

Forslagsstillerne og avstemmingen behandles anonymt.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!