Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem bør få prisen?

Er Christin Kristoffersen (øverst t.v.), Svalbard Turn (her ved Helle M. Jakobsen), Arild Olsen, Anne Lise Klungseth Sandvik eller Espen Helgesen Årets svalbardianer? Om ikke, send ditt forslag til kandidat i løpet av dagen. FOTO: Svalbardposten

Hvem bør få prisen?

Anne Lise K. Sandvik, de frivillige i Svalbard Turn og lokalstyrelederen har alle stått på for Svalbard det siste året. Hvem blir Årets svalbardianer?

Tekst:

Publisert:

I dag går fristen for å foreslå kandidater til Årets svalbardianer ut. Noen av dem som var foreslått da Svalbardposten gikk i trykken onsdag er:

Arild Olsen, leder i gruveklubben i Store Norske, har hatt en travel høst etter beslutningen om at kullselskapet må redusere driften og si opp ansatte. Den viktigste oppgaven har vært å ivareta hver enkelt av de ansatte, men han har også vært med på å legge premissene for hvordan selskapet skal overleve kullkrisen.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) jobber hardt for å gjøre landingen etter kuttene i Store Norske så myk som mulig, for Longyearbyen og Svalbard. Hun har brukt mye tid på møter med beslutningstakere, nettverk og motstandere av kulldrift, og er på langt nær ferdig. Hun har i tillegg vært pådriver for nye planer for morgendagens Svalbard.

Espen Helgesen, bluesgeneralen, som sammen med mannskapet i Longyearbyen bluesklubb og et stort antall frivillige, har fått musikkinteresserte til å valfarte til Longyearbyen i slutten av oktober. Dermed har bluesklubben også bidratt til å forlenge turistsesongen inn mot polarnatta.

Anne Lise Klungseth Sandvik er samfunnsengasjert, en aktiv samfunnsdebattant, har stått på for kulturlivet og ikke minst stått «på hau» for Tv-aksjonen. I år gikk pengene til å skaffe vann til én million mennesker.

Svalbard Turn som engasjerer mange av Longyearbyens innbyggere til å bruke kroppen. De tilbyr en fyldig meny med aktiviteter, og det er ikke få dugnadstimer som legges ned av trenere og ledere for å gi et godt tilbud. Svalbard Turn gir også et løft til reiselivet gjennom Svalbard Skimaraton og Svalbard Marathon.

Folkets pris
Årets svalbardianer favner bredt, og er folkets pris. Prisen skal deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for øygruppen i år.

Kåringen
De nominerte blir presentert i Svalbardpostens nyttårsnummer. Samtidig vil avstemmingen starte på nett og via epost, mens et utvalgt panel gir sine stemmer.

I tillegg til heder og ære, vil et kunstverk følge med prisen.

Så hvem bør bli nominert?
 Det er mulig å foreslå kandidater ut dagen i dag, 19. desember.

Send en epost til line@svalbard­posten.no.

Forslagsstillerne og avstemmingen behandles anonymt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!