Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem bar stein til Dovre?

Hvem tok med stein fra Svalbard til denne varden? FOTO: Arne Isaksen

Hvem bar stein til Dovre?

Svalbardposten håper på hjelp fra leserne.

Tekst:

Publisert:

Arne Isaksen har sendt oss et bilde av en varde på Dovre, som ble reist i forbindelse med 150-årsfeiringen av Grunnloven i 1964.

Steinen som varden er laget av, er hentet fra Norges seks ytterpunkter, deriblant Svalbard. De andre er Nordkapp, Vardø, Stadt, Lindesnes og Idd ved Halden. I tillegg har varden en stein fra Eidsvold. Varden ble reist i ekspressfart av Fredrik Th. Bolin i Norsk Speiderguttforbund.

Steinen ble brakt fra de ulike delene av landet av speiderledere. Det har ikke lyktes Isaksen å finne ut hvem som tok med steinen fra Svalbard. Er det noen av Svalbardpostens lesere som vet?

Send oss en epost på post@svalbardposten.no.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!